Десерт, що зачаровує: лимонний мус у незвичайній подачі
Легкий та смачний мус можна використовувати не лише як самостійний десерт, а й прикрасити будь-який торт чи доповнити солодкі пироги та штруделі. А задекорувати цей десерт пропонуємо цікавим та нестандартним способом.
Складники:
- 1 лимон;
- 300 мл вершків жирністю 33 %;
- 60 г цукру;
- 2 яєчних білка.
Приготування:
У чаші блендера або занурювальним міксером збийте вершки з цукром до того стану, поки суміш не почне помітно густіти.
Продовжуйте збивати та додайте спочатку цедру лимона, а потім сік.
Збивайте, поки вершки не загуснуть настільки, що перестануть стікати з віничка.
В іншій мисці збийте білки в однорідну білу щільну масу.
Обережно вмішайте лопаткою, вручну, білки у вершки.
Для формочок розріжте навпіл 3 лимона, поріжте їх на половинки та видаліть ложкою їх внутрішні частини (сік або м’якоть можна використати пізніше).
Зверху посипте тертою лимонною цедрою.
Смакуйте із задоволенням!
Раніше ми писали: Чим окрім цукру підсолодити каву: секретні продукти, про які ви не знали