• UA
  • RU
  • Готуємо ткемалі зі слив на зиму

    Цьогоріч врожай слив радує садоводів. Та з цієї корисної ягоди можна приготувати не тільки десерти, але соуси, які чудово підходять до м’ясних страв. Зі слив легко зробити яскравий сакартвельський соус ткемалі із виразною кислинкою в смаку.

    Складові:

    • 2 кг слив;
    • 1 гострий перець;
    • 150-200 мл води;
    • 5-7 зубчиків часнику;
    • 1 ч. ложка солі;
    • 2-3 ст. ложки цукру;
    • 1 ч. ложка хмелі-сунелі;
    • ½ ч. ложки уцхо-сунелі.

    Приготування:

    Зі слив видаліть кісточки, з гострого перцю – насіння. Вказана вага слив без кісточок.

    Складіть сливи в каструлю і додайте воду. Тушкуйте на невеликому вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. За цей час сливи мають стати дуже м’якими.

    Подрібніть занурювальним блендером або протріть через сито.

    Перець і часник збийте в блендері. Додайте до слив разом із сіллю, цукром, хмелі-сунелі та уцхо-сунелі.

    Доведіть соус до кипіння і варіть на помірному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу помішуйте.

    Спробуйте соус і додайте ще трохи цукру, якщо сливи дуже кислі.

    Розлийте соус по стерилізованих банках і закатайте кришками. Переверніть, укутайте й остудіть. Зберігайте в прохолоді.

    У вас вийде приблизно 1 літр соусу і трохи залишиться на пробу.

    Раніше ми писали:

    Чим корисні сливи та як правильно їх їсти

    Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити