• UA
  • RU
  • Італійський секрет: легкий і повітряний рецепт торта

    23 Червня, 2024 |

    Банановий торт – це класика, яка ніколи не вийде з моди. Це не лише неймовірно смачний десерт, але й простий у приготуванні, що робить його ідеальним для будь-якої нагоди.

    Сьогодні ми поділимось з вами рецептом італійського бананового торта, який здивує вас своїм насиченим смаком та ароматом.

    Італійський секрет: легкий і повітряний рецепт торта / Фото: з мережі

    Інгредієнти:

    • 3 стиглих банана;
    • 3 яйця;
    • 100 г цукру;
    • 100 г вершкового масла;
    • 200 г борошна;
    • 1 ч. л. розпушувача;
    • 1/2 ч. л. солі;
    • 1 ч. л. ванільного екстракту;
    • 50 г темного шоколаду (за бажанням).
    Італійський секрет: легкий і повітряний рецепт торта / Фото: з мережі

    Приготування:

    Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть маслом і присипте борошном форму для випічки.

    Розімніть банани виделкою до стану пюре.

    Збийте яйця з цукром до пишної маси.

    Розтопіть вершкове масло і додайте його до бананового пюре. Перемішайте.

    Додайте яєчну суміш до бананової та добре перемішайте.

    Просійте борошно, розпушувач і сіль, додайте ванільний екстракт і акуратно вмішайте в тісто.

    Викладіть тісто у форму для випічки і випікайте протягом 40-50 хвилин, або до золотистої скоринки.

    Якщо хочете, розтопіть шоколад на водяній бані і полийте ним готовий торт.

    Італійський секрет: легкий і повітряний рецепт торта / Фото: з мережі

    Поради:

    • Для більш насиченого бананового смаку використовуйте перестиглі банани.
    • Щоб торт був більш вологим, додайте в тісто 100 г сметани або йогурту.
    • Замість темного шоколаду можна використовувати білий шоколад, горіхи або фрукти.

    Цей торт можна зберігати в холодильнику до 3 днів. Смачного!

    Раніше ми писали: Торт без випічки «Хвилинка»: готується дуже легко з простих інгредієнтів

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити