Ківі, кориця та йогурт: ТОП 10 маринадів для курячого шашлику

Весна – ідеальний час для відкриття сезону шашлику. Тепла погода та великодні свята сприяють цьому дійству. Тож пропонуємо вам рецепти маринадів для курячого шашлику, які зроблять смак м’яса насиченим та незабутнім.

Для шашлику ідеально підійдуть курячі гомілки, стегенця та крильця. Грудку теж використовують, але вона виходить трохи сухішою, ніж інші частини птиці.

Вибирайте якісну курку. М’ясо не повинно неприємно пахнути і бути липким. При натисканні ямка на м’якоті повинна швидко вирівнятися.

Стегна, гомілки та крила можна залишити в цілому вигляді. Особливо це зручно, якщо готуєте шашлик на решітці. Грудку потрібно нарізати шматочками зі сторонами 4-5 см. Видаляти з курки шкіру та кістки чи ні – це справа смаку.

Якщо хочете крупно нарізати ніжки, то все ж доведеться позбутися кісток.

Шашлик із курки в маринаді з кетчупу та йогурту

Велика кількість спецій і томатний соус дарують м’ясу насичений аромат.

З’єднайте 250 г натурального йогурту, по 2 столові ложки кетчупу, лимонного соку та олії, 5-6 подрібнених зубчиків часнику, по 1 чайній ложці паприки, солі, чорного перцю, пластівців червоного перцю та меленого кмину і дрібку кориці.

Додайте м’ясо курки та перемішайте.

Шашлик із курки в маринаді з кетчупу та йогурту / Фото: Yuliya Anatolevna / Shutterstock

Шашлик із курки в маринаді з ківі

Кислий фрукт зробить м’ясо дуже ніжним і соковитим.

Подрібніть 500 г ріпчастої цибулі та 4-5 ківі блендером. Додайте сіль, чорний перець і 2 кг курки, перемішайте. Можна покласти й інші приправи на ваш смак.

У такому складі не можна залишати м’ясо надовго, інакше воно стане надто м’яким. Маринуйте курку не більше 1-2 годин. Або ж додавайте ківі до м’яса не раніше ніж за 1-2 години до смаження.

Шашлик із курки в маринаді з ківі / Фото: з мережі

Шашлик із курки в соєво-медовому маринаді

Мед додасть м’ясу приємних солодких ноток.

З’єднайте по 2 столові ложки лимонного соку та меду, кілька подрібнених зубчиків часнику, по 100 мл соєвого соусу й олії та трохи гострого перцю.

Додайте м’ясо курки та перемішайте.

Шашлик із курки в соєво-медовому маринаді / Фото: з мережі

Шашлик із курки в лимонному маринаді

Шашлик набуде яскравого аромату та легкої кислинки.

Наріжте 800 г ріпчастої цибулі кільцями. Додайте до 2 кг курки цибулю, сіль, суміш перців за смаком і сік 3-4 лимонів. Гарненько перемішайте.

Шашлик із курки в лимонному маринаді / Фото: з мережі

Шашлик із курки в йогуртовому маринаді

Дуже простий рецепт соковитого м’яса.

Додайте до 1 кг курки 1 чайну ложку солі, чорний перець і 150-200 г натурального йогурту. Перемішайте.

Шашлик із курки в йогуртовому маринаді / Фото: з мережі

Шашлик із курки в медово-гірчичному маринаді

Шашлик матиме пікантний солодкуватий смак і рум’яну скоринку.

З’єднайте 3-4 столові ложки меду, 2 столові ложки гірчиці, 4 столові ложки олії, сіль, мелену паприку і мелений коріандр за смаком.

Додайте 2 цибулини, нарізані кільцями, і 2 кг курки. Ретельно перемішайте.

Шашлик із курки в медово-гірчичному маринаді / Фото: з мережі

Шашлик із курки в маринаді з аджикою

Спеції насичують птицю ароматом і роблять її смак ще яскравішим.

Змішайте 100 мл рослинної олії, 1 ½ чайної ложки солі, 1 чайну ложку запашного перцю і 1-2 чайні ложки сухої аджики. Додайте 1 ½ кг курки.

Шашлик із курки в маринаді з аджикою / Фото: Nadir Keklik / Shutterstock

Шашлик із курки в соєво-імбирному маринаді

Ця рецептура додасть м’ясу приємної гостринки.

Ножем або блендером подрібніть 5-6 зубчиків часнику і шматочок очищеного імбиру розміром близько 5 см. Додайте до них 150 мл соєвого соусу та 2 кг курки. Перемішайте.

Шашлик із курки в соєво-імбирному маринаді / Фото: з мережі

Шашлик із курки в маринаді на мінералці

Газована вода зробить м’ясо м’якшим.

Наріжте невеликими шматочками 2 цибулини та помніть руками. Додайте 2 кг курки та чорний перець, перемішайте. Влийте 600 мл мінералки.

Через 2-3 години видаліть рідину. Всипте 1 столову ложку солі та влийте 3 столові ложки олії.

Шашлик із курки в маринаді на мінералці / Фото: з мережі

Шашлик із курки в кефірному маринаді

Приготоване таким чином м’ясо вийде особливо ніжним.

Покришіть 500 г ріпчастої цибулі кільцями, подрібніть 2-3 зубчики часнику.

Додайте до 2 кг птиці овочі, 3 столові ложки олії, сіль, приправу для курки, 500 мл кефіру і пучок крупно нарізаної петрушки. Перемішайте.

Перед тим як помістити м’ясо на вогонь, видаліть із нього зелень.

Шашлик із курки в кефірному маринаді / Фото: з мережі

Раніше ми писали: ТОП гарячих страв зі свининою: відмінне рішення до вашого столу

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити