Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками

Готувати цю аджику на зиму легко і просто, а завдяки поєднанню продуктів – помідорів, яблук, перцю і моркви – виходить шалено смачно. Аджику подають із хрустким хлібом або до м’яса.

Складові:

  • 1,5 кг помідорів;
  • 500 г яблук;
  • 500 г солодкого перцю;
  • 3 штуки перцю чилі;
  • 100 г часнику;
  • 500 г моркви;
  • 120 мл оцту 9 %;
  • 120 мл олії;
  • 30 г солі;
  • 90 г цукру.

Приготування:

Яблука і моркву крупно наріжте, також наріжте помідори і солодкий перець. Якщо хочеться аджику гостріше, можна не прибирати насіння з гострого перцю. Подрібніть нарізані інгредієнти в м’ясорубці, або блендером.

Змішайте все в каструлі, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 1 годину, періодично помішуючи.

Додати пропущений через прес часник, олію, оцет, цукор і сіль.

Варіть ще 15 хвилин. Перекладіть аджику в стерилізовані банки, закрутіть, переверніть і накрийте ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками / Фото: з мережі

Раніше ми писали: Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити