Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками
Готувати цю аджику на зиму легко і просто, а завдяки поєднанню продуктів – помідорів, яблук, перцю і моркви – виходить шалено смачно. Аджику подають із хрустким хлібом або до м’яса.
Складові:
- 1,5 кг помідорів;
- 500 г яблук;
- 500 г солодкого перцю;
- 3 штуки перцю чилі;
- 100 г часнику;
- 500 г моркви;
- 120 мл оцту 9 %;
- 120 мл олії;
- 30 г солі;
- 90 г цукру.
Приготування:
Яблука і моркву крупно наріжте, також наріжте помідори і солодкий перець. Якщо хочеться аджику гостріше, можна не прибирати насіння з гострого перцю. Подрібніть нарізані інгредієнти в м’ясорубці, або блендером.
Змішайте все в каструлі, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на невеликому вогні 1 годину, періодично помішуючи.
Додати пропущений через прес часник, олію, оцет, цукор і сіль.
Варіть ще 15 хвилин. Перекладіть аджику в стерилізовані банки, закрутіть, переверніть і накрийте ковдрою до повного охолодження.
Смачного!
Раніше ми писали: Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею