Кулінарна знахідка: огірки на зиму з куркумою
Одні з найпопулярніших овочів для консервації – це огірки. Це не тільки чудове доповнення до різних гарнірів і салатів, а також і чудова закуска. Цікава заготівля з додаванням яблучного оцту та куркумою буде цікавенькою.
Складові:
- 1 кг свіжих огірків;
- 2 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- 60 г солі;
- 250 г цукру;
- 400 мл яблучного оцту;
- 2 ст. ложки насіння гірчиці;
- 1 ч. ложка насіння кропу;
- ½ ч. ложки куркуми.
Приготування:
Наріжте огірки тонкими кружальцями, а часник – пластинками. Порубайте цибулю.
Складіть підготовлені інгредієнти в миску. Додайте сіль. Накрийте тарілкою і встановіть на неї банку з водою. Залиште на 2 години.
Злийте рідину, що виділилася, і промийте огірки.
З’єднайте в каструлі цукор, оцет, насіння гірчиці та кропу і куркуму. Доведіть до кипіння.
Вмішайте в маринад огірки з цибулею та часником. Після повторного закипання зніміть із плити.
Розкладіть овочі по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте. Після охолодження зберігайте в прохолоді.
Раніше ми писали: