Купили черешні, а вдома побачили у плодах черв’яків? Підкажемо, як врятувати ситуацію
Вишні та черешні ми любимо за їхню соковитість, смак і аромат. До того ж це дуже корисні ягоди. Але іноді трапляється, що плоди, зібрані на присадибній ділянці або куплені на ринку, супермаркеті, виявляються червивими. Що робити в такому випадку, і як прибрати небажаних гостей — підкажемо далі.
Тож, як дістати з плодів черв’яків, щоб ягоди були придатні до вживання? Є дуже простий і водночас дієвий спосіб, який не шкодить оболонці вишень або черешень.
Необхідно замочити плоди у підсоленій воді. Для 1 кг вишень беруть:
- воду – 2 л;
- сіль – 2 ч. л;
- глибоку миску;
- друшляк.
Видалити черв’ячків з ягід легко:
- Зібрані плоди ретельно перебираємо. Для цього листя, гілочки тощо викидаються, ягоди повинні залишитися без хвостиків. Якщо плодоніжка на вишні буде відсутня, солона вода швидше проникне в серцевину.
- Далі готуємо воду кімнатної температури. Сіль повинна до кінця розчинитись, щоб не було осаду на дні.
- Потім плоди занурюємо у воду. Рідина має повністю їх покривати. У такому вигляді ягоди тримаємо 30 хвилин.
- За цей час черв’яки спливуть. Ягоди опускаємо у друшляк і добре миємо під проточною водою.
Тепер вишні або черешні можна їсти як свіжими, так і консервувати на зиму або готувати компоти.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram