Ніякої посипки: оригінальні способи прикрасити паску на Великдень
Паска – один із головних символів світлого Великодня. Готують її напередодні свята, освячують у церкві та подають до сімейного столу. Багато хто з нас чекає на цю подію цілий рік, щоб ще раз відчути особливі смак і текстуру великоднього виробу.
Готують паски всі по-різному, а прикрашають, як правило, глазур’ю та кондитерською посипкою. Якщо ви хочете, щоб цього року символ Великодня вийшов оригінальнішим і порадував усіх своїм виглядом, приділіть увагу декору. Сьогодні ми поділимося класичними та нестандартними варіантами прикрашання паски. Обирайте прикрасу до душі.
Маршмеллоу
Кондитерський виріб, що нагадує пастилу або суфле, теж чудово впишеться в настрій свята. Ви можете використовувати готові маршмеллоу: як маленькі, так і великі. А можете приготувати самостійно, ви також можете підсмажувати маршмеллоу з використанням мікрохвильової печі. Цей метод вважається простим та швидким.
Ось покрокова інструкція:
- Помірно розкладіть маршмеллоу в один шар на плоскій страві, призначеній для використання в мікрохвильовій печі.
- Поставте блюдо з маршмеллоу в мікрохвильову піч і встановіть таймер на 10–15 секунд (залежно від потужності вашої печі).
- Як тільки маршмеллоу почне підрум’янюватися, вийміть блюдо з мікрохвильової печі.
- Обережно переверніть кожне маршмеллоу, щоб прогріти й інший бік.
- Поверніть блюдо з маршмеллоу назад у мікрохвильову піч і підтримуйте в ній ще 10 секунд.
- Поки маршмеллоу має рідку консистенцію, намастіть пасочки отриманою сумішшю.
Шоколадна глазур
Крім звичайної глазурі, іноді використовують шоколадну. Для цього достатньо розтопити молочний шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці з невеликим додаванням вершкового масла. Полити рідкою масою виріб. Одразу ж можна доповнити композицію горіхами, арахісом або різнобарвними цукатами. І почекати, коли глазур охолоне і стабілізується.
Лимонна глазур
Ще один варіант ненудної глазурі – лимонна. Погодьтеся, вона додасть свіжості не тільки смаку, а й зовнішньому вигляду паски. 50 г цукрової пудри змішайте з 2 ч. л. лимонного соку, вінчиком доведіть до однорідності. Одразу ж покрийте нею поверхню паски та зробіть красиві патьоки. За бажання в глазур можна додати трохи натурального барвника, а зверху посипати паску цедрою лимона.
Мінімалізм – цукрова пудра
Якщо ви любитель простих рішень, паску можна прикрасити звичайною цукровою пудрою. А щоб додати оригінальності цьому методу, візьміть трафарет у вигляді будь-якої фігури і через нього посипте рівну верхівку виробу пудрою або какао-порошком. Вийде цікаво!
Збиті вершки
Рішення для тих, хто дорожить власним часом. Достатньо лише придбати збиті вершки у магазині та намастити святкову випічку. Прикрасити паску можна за власним розсудом, як забажає ваша фантазія. Свіжі ягоди можуть знадобитися у нагоді.
Раніше ми писали: Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду “гості на порозі”