Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду "гості на порозі"

Всього два інгредієнти та мінімум часу, а яка краса й смакота виходить! Яблучні смаколики цікаво та весело робити разом із дітками. Їм точно сподобається як готувати, так і пригощатися.

Інгредієнти:

  • яблука (кількість залежить від наявності фруктів у вашому домі);
  • листкове розморожене тісто.

Приготування:

  • Яблука на листковому тісті-це дуже просто. Для початку потрібно розтопити трохи вершкового масла з меленою корицею та цукровою пудрою (або медом).
  • Потім нарізати яблука на половинки, вирізати серединки і зробити зверху яблук надрізи, не прорізаючи до кінця.
  • Листкове тісто розморозити, викласти зверху яблука і обрізати тісто по трафарету яблук, залишаючи невелику відстань (можна просто на квадратики).
  • Змастити яблука розтопленим маслом|мастилом| і запекти при 200С до готовності, близько 15 хвилин, до готовності тіста.

Якщо ви бажаєте приготувати листкове тісто самостійно, то ловіть рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 10 г сухого молока;
  • 2 ч. л. солі;
  • 350 г вершкового масла (100 г м’якого + 250 г холодного для розшаровування);
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 230 мл води.

Приготування:

  • Відразу відкладіть 100 г вершкового масла. Воно нам потрібно в розм’якшеному вигляді. Решту 250 г покладіть у холодильник.
  • Візьміть глибоку миску та з’єднайте в ній 500 г борошна, 100 г м’якого вершкового масла, 60 г цукрової пудри, 10 г сухого молока і 2 ч. л. солі. Розкришіть в миску 25 г свіжих дріжджів. Зручніше замішувати листкове тісто в кухонній машині, але можна й вручну.
  • Потім влийте до інгредієнтів для тіста 230 мл води.
  • Тепер замісіть еластичне однорідне тісто, яке не буде прилипати до рук.
  • Присипте дошку або кухонну поверхню борошном і розкачайте готове тісто в пласт середньої товщини. Головне тут, щоб тісто не прилипало до поверхні.
  • Наріжте 250 г холодного вершкового масла слайсами. Вони не повинні бути занадто тонкими.
  • Розкладіть нарізані шматочки вершкового масла на розкачане тісто. Розкладайте по центру, приблизно в формі ромба, щоб краї залишалися вільними.
Листкове тісто / Фото: Євген Клопотенко
Листкове тісто / Фото: Євген Клопотенко
  • Загорніть вільні краї тіста до центру. Потрібно, щоб тісто повністю покрило шар масла.
  • Злегка розкачайте пласт, але так, щоб масло залишалося всередині та не просочувалося через тісто.
  • Перекладіть пласт тіста з маслом на пергамент і залиште в холодильнику на 1 годину. Потім дістаньте й знову розкачайте в пласт. Складіть "книжечкою" і знову залиште в холодильнику на 1 годину. Повторіть цю процедуру мінімум 4 рази, але чим більше, тим краще.
  • Після останнього разу обріжте краї тіста, щоб шари тіста краще розкрилися.
  • Залиште у холодильнику на годину, але можна залишати і в морозильній камері, на 40 хвилин.

Смачного!

Раніше ми писали: Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити