Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду “гості на порозі”
Всього два інгредієнти та мінімум часу, а яка краса й смакота виходить! Яблучні смаколики цікаво та весело робити разом із дітками. Їм точно сподобається як готувати, так і пригощатися.
Інгредієнти:
- яблука (кількість залежить від наявності фруктів у вашому домі);
- листкове розморожене тісто.
Приготування:
- Яблука на листковому тісті-це дуже просто. Для початку потрібно розтопити трохи вершкового масла з меленою корицею та цукровою пудрою (або медом).
- Потім нарізати яблука на половинки, вирізати серединки і зробити зверху яблук надрізи, не прорізаючи до кінця.
- Листкове тісто розморозити, викласти зверху яблука і обрізати тісто по трафарету яблук, залишаючи невелику відстань (можна просто на квадратики).
- Змастити яблука розтопленим маслом|мастилом| і запекти при 200С до готовності, близько 15 хвилин, до готовності тіста.
Якщо ви бажаєте приготувати листкове тісто самостійно, то ловіть рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 60 г цукрової пудри;
- 10 г сухого молока;
- 2 ч. л. солі;
- 350 г вершкового масла (100 г м’якого + 250 г холодного для розшаровування);
- 25 г свіжих дріжджів;
- 230 мл води.
Приготування:
- Відразу відкладіть 100 г вершкового масла. Воно нам потрібно в розм’якшеному вигляді. Решту 250 г покладіть у холодильник.
- Візьміть глибоку миску та з’єднайте в ній 500 г борошна, 100 г м’якого вершкового масла, 60 г цукрової пудри, 10 г сухого молока і 2 ч. л. солі. Розкришіть в миску 25 г свіжих дріжджів. Зручніше замішувати листкове тісто в кухонній машині, але можна й вручну.
- Потім влийте до інгредієнтів для тіста 230 мл води.
- Тепер замісіть еластичне однорідне тісто, яке не буде прилипати до рук.
- Присипте дошку або кухонну поверхню борошном і розкачайте готове тісто в пласт середньої товщини. Головне тут, щоб тісто не прилипало до поверхні.
- Наріжте 250 г холодного вершкового масла слайсами. Вони не повинні бути занадто тонкими.
- Розкладіть нарізані шматочки вершкового масла на розкачане тісто. Розкладайте по центру, приблизно в формі ромба, щоб краї залишалися вільними.
- Загорніть вільні краї тіста до центру. Потрібно, щоб тісто повністю покрило шар масла.
- Злегка розкачайте пласт, але так, щоб масло залишалося всередині та не просочувалося через тісто.
- Перекладіть пласт тіста з маслом на пергамент і залиште в холодильнику на 1 годину. Потім дістаньте й знову розкачайте в пласт. Складіть "книжечкою" і знову залиште в холодильнику на 1 годину. Повторіть цю процедуру мінімум 4 рази, але чим більше, тим краще.
- Після останнього разу обріжте краї тіста, щоб шари тіста краще розкрилися.
- Залиште у холодильнику на годину, але можна залишати і в морозильній камері, на 40 хвилин.
Смачного!
Раніше ми писали: Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні