• UA
  • RU
  • Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду “гості на порозі”

    06 Квітня, 2024

    Всього два інгредієнти та мінімум часу, а яка краса й смакота виходить! Яблучні смаколики цікаво та весело робити разом із дітками. Їм точно сподобається як готувати, так і пригощатися.

    Інгредієнти:

    • яблука (кількість залежить від наявності фруктів у вашому домі);
    • листкове розморожене тісто.

    Приготування:

    • Яблука на листковому тісті-це дуже просто. Для початку потрібно розтопити трохи вершкового масла з меленою корицею та цукровою пудрою (або медом).
    • Потім нарізати яблука на половинки, вирізати серединки і зробити зверху яблук надрізи, не прорізаючи до кінця.
    • Листкове тісто розморозити, викласти зверху яблука і обрізати тісто по трафарету яблук, залишаючи невелику відстань (можна просто на квадратики).
    • Змастити яблука розтопленим маслом|мастилом| і запекти при 200С до готовності, близько 15 хвилин, до готовності тіста.

    Якщо ви бажаєте приготувати листкове тісто самостійно, то ловіть рецепт.

    Інгредієнти:

    • 500 г борошна;
    • 60 г цукрової пудри;
    • 10 г сухого молока;
    • 2 ч. л. солі;
    • 350 г вершкового масла (100 г м’якого + 250 г холодного для розшаровування);
    • 25 г свіжих дріжджів;
    • 230 мл води.

    Приготування:

    • Відразу відкладіть 100 г вершкового масла. Воно нам потрібно в розм’якшеному вигляді. Решту 250 г покладіть у холодильник.
    • Візьміть глибоку миску та з’єднайте в ній 500 г борошна, 100 г м’якого вершкового масла, 60 г цукрової пудри, 10 г сухого молока і 2 ч. л. солі. Розкришіть в миску 25 г свіжих дріжджів. Зручніше замішувати листкове тісто в кухонній машині, але можна й вручну.
    • Потім влийте до інгредієнтів для тіста 230 мл води.
    • Тепер замісіть еластичне однорідне тісто, яке не буде прилипати до рук.
    • Присипте дошку або кухонну поверхню борошном і розкачайте готове тісто в пласт середньої товщини. Головне тут, щоб тісто не прилипало до поверхні.
    • Наріжте 250 г холодного вершкового масла слайсами. Вони не повинні бути занадто тонкими.
    • Розкладіть нарізані шматочки вершкового масла на розкачане тісто. Розкладайте по центру, приблизно в формі ромба, щоб краї залишалися вільними.
    Листкове тісто / Фото: Євген Клопотенко
    Листкове тісто / Фото: Євген Клопотенко
    • Загорніть вільні краї тіста до центру. Потрібно, щоб тісто повністю покрило шар масла.
    • Злегка розкачайте пласт, але так, щоб масло залишалося всередині та не просочувалося через тісто.
    • Перекладіть пласт тіста з маслом на пергамент і залиште в холодильнику на 1 годину. Потім дістаньте й знову розкачайте в пласт. Складіть «книжечкою» і знову залиште в холодильнику на 1 годину. Повторіть цю процедуру мінімум 4 рази, але чим більше, тим краще.
    • Після останнього разу обріжте краї тіста, щоб шари тіста краще розкрилися.
    • Залиште у холодильнику на годину, але можна залишати і в морозильній камері, на 40 хвилин.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Новий напрямок хлібного мистецтва Фокачча-арт: як стати митцем на власній кухні

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Якої погоди очікувати у Кам’янському 2 травня

    День 2 травня у Кам’янському буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без...

    Великдень «на швидку руку»: як зробити вівсяну паску у мікрохвильовці

    Бездріжджова паска, чудове частування. Вівсяна паска може бути приготована як альтернатива традиційній великодній пасці або...

    Реалізація програми іповенції у Кам’янському

    Камʼянський міський голова відвідав кінний двір «Отаман» та поспілкувався із його керівником Олександром Ткаченком. «Цього...

    Кам’янські тхеквондисти вибороли низку нагород у Кривому Розі

    28 квітня у місті Кривий Ріг пройшов відкритий Чемпіонат ДЮСШ №8 з тхеквондо ВТФ. У...

    27 квітня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    27 квітня в Україні день нюху. У вірян вшановують пам’ять праведного Лазаря. Іменини святкують Антон...