Ніжні кнедлики з абрикосами для затишного сніданку

Існує дуже багато видів кнедлів. І поширені вони не тільки в чеській та словацькій кухнях, а й в німецькій, польській й навіть в українській.

Поживна та легка у приготуванні страва, яку важко віднести до будь-якої категорії, оскільки це не зовсім десерт, хоч і подається з солодким соусом. Такі кнедлі як правило подаються з солодкими додатками, чи то соусами чи просто припущеними фруктами чи ягодами. Сьогодні, спробуймо пригодувати кнедлики із абрикосами.

Складові для кнедликів:

  • 220 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 200 г борошна;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 12 штук стиглих абрикос;
  • 12 штук цукру кубиками;
  • 1,5 л води.

Складові для панірування:

  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • 80 г панірувальних сухарів;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • ¹⁄₄ ч. ложки меленої кориці.

Складові для соусу:

  • 200 г сметани;
  • 50 г світлого коричневого цукру;
  • ¹⁄₂ лимона.

Приготування:

Загорніть сир у тканину або кілька шарів паперових рушників і, акуратно натискаючи протягом 5-10 хвилин, видаліть зайву вологу.

За допомогою міксера збийте сир так, щоб вийшла однорідна м’яка маса.

Додайте яйце і продовжуйте збивати. Покладіть цукор і сіль і потім потроху всипайте борошно, не зупиняючи міксер.

Перемішуйте масу доти, доки тісто не збереться в колобок.

Влийте розтоплене масло і продовжуйте заміс, поки тісто не перестане розтікатися при поплескуванні рукою. Воно буде досить вологим.

Загорніть масу в харчову плівку і покладіть у морозилку на кілька годин, а краще на всю ніч. За цей час тісто має стати тугим.

Ножем акуратно надріжте абрикоси з одного боку і видаліть кісточки. На їхнє місце покладіть по одному кубику цукру. Щільно стисніть сторони розрізу.

Найкраще підходять стиглі, але не надто м’які плоди.

Ніжні кнедлики з абрикосами для затишного сніданку / Фото: з мережі

Поставте на вогонь велику каструлю з водою.

Злегка припиліть борошном робочу поверхню і качалку. Розкачайте тісто в тонкий пласт і виріжте 12 кружечків діаметром близько 10 см.

У центр кожного кружка покладіть по абрикосу і підніміть краї, щоб начинка опинилася всередині. Ретельно заліпіть кружки – у вас мають вийти кульки. Слідкуйте, щоб ніде не було розривів і дірок.

Акуратно, по одному опускайте кнедлики в киплячу воду. Спочатку вони потонуть, а потім спливуть. Варіть їх 10-15 хвилин, а потім акуратно вийміть із води шумівкою.

У великій сковороді з антипригарним покриттям розтопіть масло на середньому вогні. Додайте цукор, корицю та панірувальні сухарі. Перемішуйте, поки останні не підрум’яняться.

Перекладіть панірування на тарілку й обваляйте в ньому кульки з усіх боків.

Для соусу змішайте сметану, коричневий цукор і лимонний сік. Полийте кнедлики при подачі.

Ніжні кнедлики з абрикосами для затишного сніданку / Фото: з мережі

Раніше ми писали: Рибний день: апетитний карась у вершковому соусі

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити