• UA
  • RU
  • Рибний день: апетитний карась у вершковому соусі

    11 Червня, 2024

    Нерестова заборона на річках уже закінчилася, тому частіше можна ласувати свіженькою рибкою.

    Смажені карасі належать до традиційної української кухні. Кожна родина має свій фірмовий рецепт приготування річкової риби. Хтось полюбляє карасиків, запечених у духовці, а хтось – піджарює на сковорідці до хрумкої скоринки.

    Щоб зберегти неймовірний аромат та солодкуватий присмак карасів, приготуйте їх за нашим рецептом із мінімумом добавок. Найпікантнішою серед них буде вершковий соус.

    Рибний день: апетитний карась у вершковому соусі / Фото: з мережі

    Складові:

    • 2 карасика;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 100 г соняшникової олії;
    • 50 г вершкового масла;
    • сухі спеції за смаком;
    • сіль за смаком;
    • пучок кропу;
    • 3 ст. л. пшеничного борошна.

    Приготування:

    Очищений і промитий у холодній воді карась солимо, перчимо і приправляємо приправою для риби. Робимо на рибі надрізи для гарного просмажування і добре перемішуємо.

    Робимо надрізи на карасях / Фото: з мережі

    На сковороді з олією обсмажуємо кільця цибулі та моркви. Цибулю до прозорості, а моркву поки не стане м’якою. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

    Фаршируємо рибку з розрахунком по 2 кільця морквини та по 2 кільця цибулі (можна більше).

    Фаршируємо карася / Фото: з мережі

    Паніруємо в борошні та смажимо з двох боків до готовності. Викладаємо в тарілку.

    У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього нарізану зелень. Доводимо до кипіння й одразу вимикаємо. Поливаємо цим соусом рибку.

    Соус пом’якшує шкірку рибки та надає ароматного смаку. Приємного апетиту!

    Раніше ми писали: Літня свіжість і легкість: салат з кабачками та моцарелою

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Трійця: що це за свято і чому його прийнято називати зеленим

    У 2024 році Трійцю відзначатимуть 23 червня. Як проходять зелені свята, від чого залежить дата святкування,...

    Чи знаєте ви про суші? Подорож у світ японської кухні

    18 червня кожного року гурмани з усього світу збираються, щоб відзначити Міжнародний день суші, неофіційне,...

    Кам’янський міський голова повідомив про ситуацію в місті та області

    Про ситуацію в місті та області станом на ранок 20 червня інформував Кам’янський міський голова...

    Юних кам’янчан запрошують у табір «Енергія твого майбутнього»

    Підлітків і молодь Кам’янського запрошують взяти участь у таборі «Енергія твого майбутнього», який проходитиме з...

    Кам’янський міський голова повідомив про ситуацію в місті та області

    Про ситуацію в місті та області станом на ранок 18 червня інформував Кам’янський міський голова...