Рибний день: апетитний карась у вершковому соусі
Нерестова заборона на річках уже закінчилася, тому частіше можна ласувати свіженькою рибкою.
Смажені карасі належать до традиційної української кухні. Кожна родина має свій фірмовий рецепт приготування річкової риби. Хтось полюбляє карасиків, запечених у духовці, а хтось – піджарює на сковорідці до хрумкої скоринки.
Щоб зберегти неймовірний аромат та солодкуватий присмак карасів, приготуйте їх за нашим рецептом із мінімумом добавок. Найпікантнішою серед них буде вершковий соус.
Складові:
- 2 карасика;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 100 г соняшникової олії;
- 50 г вершкового масла;
- сухі спеції за смаком;
- сіль за смаком;
- пучок кропу;
- 3 ст. л. пшеничного борошна.
Приготування:
Очищений і промитий у холодній воді карась солимо, перчимо і приправляємо приправою для риби. Робимо на рибі надрізи для гарного просмажування і добре перемішуємо.
На сковороді з олією обсмажуємо кільця цибулі та моркви. Цибулю до прозорості, а моркву поки не стане м’якою. Викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Фаршируємо рибку з розрахунком по 2 кільця морквини та по 2 кільця цибулі (можна більше).
Паніруємо в борошні та смажимо з двох боків до готовності. Викладаємо в тарілку.
У невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього нарізану зелень. Доводимо до кипіння й одразу вимикаємо. Поливаємо цим соусом рибку.
Соус пом’якшує шкірку рибки та надає ароматного смаку. Приємного апетиту!
Раніше ми писали: Літня свіжість і легкість: салат з кабачками та моцарелою