Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками

12 Квітня, 2024 |

Борщ – це нескінченне поле для експериментів. Готувати зелений борщ можна з м’ясом чи без, можна додавати до нього варені яйця або наприкінці приготування влити збиті яйця в гарячий борщ тонкою цівкою й отримати легкі яєчні пластівці. Усе залежить тільки від вашого бажання та фантазії. Пропонуємо вам класичний рецепт традиційної української першої страви.

Складові:

  • 600 г м’яса на ваш смак;
  • 3 л води;
  • 400 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 200 г щавлю;
  • по 1 пучку зелені кропу, петрушки та зеленої цибулі;
  • 4 яйця;
  • 1 лавровий лист;.
  • 5 шт. перцю горошком;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

Промийте м’ясо. Використовуйте те, яке вам подобається найбільше, – телятину, свинину чи курятину. Залийте м’ясо 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.

Якщо на поверхні з’являтиметься білкова піна – акуратно зберіть її ложкою. Для того, щоб бульйон був прозорим, варіть його на невеликому вогні.

Наприкінці додайте перець горошком, сіль і перець до смаку.

Традиційно український борщ готується на м’ясному відварі. Але якщо хочете приготувати вегетаріанський варіант страви – тоді просто відваріть овочевий бульйон.

Вийміть з м’ясного бульйону м’ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.

Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності. Це приблизно 20-30 хв.

За цей час відваріть 4 яйця. Почистьте та поріжте їх на свій вибір – половинками або кружальцями.

Щавель допомагає задовольнити потребу у вітамінах, покращує стан судин і згортання крові, стимулює вироблення жовчі, корисний для зору / Фото: з мережі

Поріжте зелень – щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.

Коли овочі готові – висипайте порізану зелень. Варіть 3 хв. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хв.

Подавайте з яйцями та сметаною.

Смачного!

Раніше ми писали: Десерт, що зачаровує: лимонний мус у незвичайній подачі

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Штраф за рожевий колір: у Дніпрі оштрафували власника кав’ярні

У Дніпрі підприємця оштрафували за яскраво-рожевий колір фасаду, який він обрав для декорування закладу по...

Продовжується встановлення генераторів на котельні, які взимку опалюють лікарні, школи та дитячі садочки

«Ми забезпечили генераторами всі наші три відділення ЦНАП. Щоб в період відключень електроенергії адміністратори могли...

21 липня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

21 липня в Україні День металурга. Віряни вшановують пам’ять святого апостола Акили. Іменини святкують Ганна...

Колишня резиденція януковича “Межигір’я” знову вікрилася і змінила статус

У 2023 році Верховна Рада ухвалила закон, який зобов’язав повернути “Межигір’я” у державну власність та...

Збережіть свої троянди надовго: трендові поради по догляду

Улюблені і класичні – це про букети з троянд. Мабуть складно знайти людину, якій вони...