Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею
У міру солодке і неймовірно ароматне варення стане чудовим доповненням до пирогів, млинців, сирників або чашечки чаю.
Складові:
- 2 кг слив без кісточок;
- 200 мл води;
- 2 кг цукру;
- 2 ч. ложки меленої кориці;
- 1 лимон;
- 2 ст. ложки вершкового масла.
Приготування:
Сливи наріжте великими шматочками. Залийте водою, доведіть до кипіння і тушкуйте 10 хвилин.
Додайте цукор, корицю та 1 столову ложку соку, вичавленого з лимона.
Зменшіть вогонь до мінімального і варіть ще 10 хвилин. У процесі помішуйте, щоб пісок розчинився.
Збільште вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Зніміть з вогню і розмішайте з вершковим маслом. Залиште на 15 хвилин.
Розлийте варення по стерилізованих банках, закрийте кришками, переверніть і залиште застигати під ковдрою.
Смачного!
Раніше ми писали:
Робимо заготовки на зиму: шовковичне варення з секретним інгредієнтом
Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням