Шедеврально простий десерт: хрустка абрикосова галета
Цей десерт – насолода для гурманів: хрусткі краєчки, смажені горішки, соковита абрикосова начинка… А ще це надзвичайно красиво.
Складові:
Для тіста:
- 100 г холодного вершкового масла;
- 150 г борошна;
- 3-4 ст. л. крижаної води;
- дрібка солі;
- 1-2 ст.л. цукрової пудри (можна не додавати).
Для начинки:
- Абрикоси, нектарини, персики або інші фрукти;
- 1-2 ст.л. кукурудзяного крохмалю;
- тростинний або кокосовий цукор;
- трохи лимонного соку.
Приготування:
У борошно додаємо цукор, сіль і розтираємо з маслом. Додаємо крижану воду і вимішуємо тісто.
Прибираємо в пакет і в холод на 30 хв. Потім на пергаменті, трохи присипати борошном, розкачати тісто в коло завтовшки 3-4 мм.
У центр викласти начинку, розрівняти, не доходячи до країв на 3-4 см.
Загорнути краї і змастити їх яйцем (можна білком) за бажанням зверху на краї посипати подрібненими горіхами. Випікати 35-40хв при 180 гр.
Смачного!
Раніше ми писали: До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки