Шедеврально простий десерт: хрустка абрикосова галета

Цей десерт – насолода для гурманів: хрусткі краєчки, смажені горішки, соковита абрикосова начинка… А ще це надзвичайно красиво.

Складові:

Для тіста:

  • 100 г холодного вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 3-4 ст. л. крижаної води;
  • дрібка солі;
  • 1-2 ст.л. цукрової пудри (можна не додавати).

Для начинки:

  • Абрикоси, нектарини, персики або інші фрукти;
  • 1-2 ст.л. кукурудзяного крохмалю;
  • тростинний або кокосовий цукор;
  • трохи лимонного соку.

Приготування:

У борошно додаємо цукор, сіль і розтираємо з маслом. Додаємо крижану воду і вимішуємо тісто.

Прибираємо в пакет і в холод на 30 хв. Потім на пергаменті, трохи присипати борошном, розкачати тісто в коло завтовшки 3-4 мм.

У центр викласти начинку, розрівняти, не доходячи до країв на 3-4 см.

Загорнути краї і змастити їх яйцем (можна білком) за бажанням зверху на краї посипати подрібненими горіхами. Випікати 35-40хв при 180 гр.

Смачного!

Шедеврально простий десерт: хрустка абрикосова галета / Фото: з мережі

Раніше ми писали: До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити