• UA
  • RU
  • Шедеврально простий десерт: хрустка абрикосова галета

    Цей десерт – насолода для гурманів: хрусткі краєчки, смажені горішки, соковита абрикосова начинка… А ще це надзвичайно красиво.

    Складові:

    Для тіста:

    • 100 г холодного вершкового масла;
    • 150 г борошна;
    • 3-4 ст. л. крижаної води;
    • дрібка солі;
    • 1-2 ст.л. цукрової пудри (можна не додавати).

    Для начинки:

    • Абрикоси, нектарини, персики або інші фрукти;
    • 1-2 ст.л. кукурудзяного крохмалю;
    • тростинний або кокосовий цукор;
    • трохи лимонного соку.

    Приготування:

    У борошно додаємо цукор, сіль і розтираємо з маслом. Додаємо крижану воду і вимішуємо тісто.

    Прибираємо в пакет і в холод на 30 хв. Потім на пергаменті, трохи присипати борошном, розкачати тісто в коло завтовшки 3-4 мм.

    У центр викласти начинку, розрівняти, не доходячи до країв на 3-4 см.

    Загорнути краї і змастити їх яйцем (можна білком) за бажанням зверху на краї посипати подрібненими горіхами. Випікати 35-40хв при 180 гр.

    Смачного!

    Шедеврально простий десерт: хрустка абрикосова галета / Фото: з мережі

    Раніше ми писали: До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити