Що робити з великодніми крашанками: добірка цікавих рецептів з вареними яйцями
Після святкування Великодня у багатьох залишилися крашанки, якими не "добилися" у святкові вихідні. Їсти просто варені яйця вже немає сил, тому пропонуємо вам чудові страви-альтернативи, до складу яких входять яйця.
Японські крокети з варених яєць
Незвичайна страва із хрусткою скоринкою. Відмінно підійде у якості закуски.
Складові:
- 25 г вершкового масла;
- 100 г борошна;
- 200 мл молока;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- 5 штук варених яєць;
- 1 яєчний білок;
- 50 мл води;
- 200 г панірувальних сухарів;
- 500 мл олії.
Приготування:
Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте 25 г борошна і нагрівайте, помішуючи, поки маса не збереться в грудку.
Поступово влийте молоко. Варіть, не перестаючи помішувати, до загустіння. Посоліть і поперчіть.
Почистіть варені яйця. Розімніть їх товкачиком. Введіть в отриманий соус.
Викладіть масу у форму рівним шаром. Накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1 годину.
Бутерброди з яєчною намазкою
Буквально за 10 хвилин із варених яєць можна зробити чудову закуску.
Складові:
- 6 штук варених яєць;
- 60-100 г фети;
- 1-2 ч. ложки діжонської або іншої гірчиці;
- 2-3 ст. ложки майонезу або сметани;
- сіль за смаком;
- перець білий мелений за смаком.
Приготування:
Яйця натріть на крупній тертці або подрібніть ножем. Фету розкришіть.
Змішайте яйця з фетою, гірчицею, майонезом, сіллю і перцем.
Розподіліть намазку по скибочках хліба. За бажанням прикрасьте редискою та зеленню.
Сметанний соус із зеленню і сиром
Можна взяти щавель, зелену цибулю, петрушку, крес-салат та іншу зелень. А якщо додати гілочку м’яти, це додасть тонкого освіжаючого аромату. Ніжний соус особливо добре поєднується з вареними яйцями та картоплею.
Складові:
- 2 штуки варених яйця;
- 300 г зелені (обираєте зелень за власним смаком);
- 1 лимон;
- 1 ст. ложка рослинної олії;
- 150 г сметани;
- 130 г сиру;
- 150 г грецького йогурту;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком.
Приготування:
Відокремте яєчні жовтки від білків.
Зелень промийте та нарубайте. З лимона вичавіть чайну ложку соку.
Жовтки розімніть виделкою і змішайте з олією та лимонним соком. Білки для цього рецепта не знадобляться.
Збийте в блендері сметану з сиром, йогуртом, зеленню, жовтковою сумішшю, сіллю і перцем.
Кіш із капустою, яйцями та беконом
Чудовий пиріг із сирного тіста і начинки з квашеної капусти та яєчно-вершкової заливки.
Складові для коржа:
- 50 г сиру Чеддер;
- 150 г вершкового масла;
- 125 г борошна;
- 1 щіпка солі;
- 1 сире яйце;
- 1 ч. ложка олії.
Складові для начинки:
- 100 г бекону;
- 1 цибулина;
- 250 г квашеної капусти;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- зелень за смаком;
- 4 штуки варених яєць;
- 2-3 штуки сирих яєць;
- 240 мл вершків.
Приготування:
Сир натріть на дрібній тертці. Охолоджене масло дрібно наріжте. Розітріть усе разом із борошном, щоб вийшли крихти.
Додайте злегка збите з сіллю яйце і швидко замісіть тісто. Загорніть його в плівку і приберіть у морозилку на 15-20 хвилин.
Розкачайте тісто в пласт і викладіть у форму для запікання. Обов’язково зробіть високі бортики.
Запікайте основу для пирога 10 хвилин за температури 175-180 °С. Злегка остудіть.
Смачного!
Раніше ми писали: Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками