Що робити з великодніми крашанками: добірка цікавих рецептів з вареними яйцями

Після святкування Великодня у багатьох залишилися крашанки, якими не "добилися" у святкові вихідні. Їсти просто варені яйця вже немає сил, тому пропонуємо вам чудові страви-альтернативи, до складу яких входять яйця.

Японські крокети з варених яєць

Незвичайна страва із хрусткою скоринкою. Відмінно підійде у якості закуски.

Складові:

  • 25 г вершкового масла;
  • 100 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • 5 штук варених яєць;
  • 1 яєчний білок;
  • 50 мл води;
  • 200 г панірувальних сухарів;
  • 500 мл олії.

Приготування:

Розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте 25 г борошна і нагрівайте, помішуючи, поки маса не збереться в грудку.

Поступово влийте молоко. Варіть, не перестаючи помішувати, до загустіння. Посоліть і поперчіть.

Почистіть варені яйця. Розімніть їх товкачиком. Введіть в отриманий соус.

Викладіть масу у форму рівним шаром. Накрийте харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 1 годину.

Японські крокети з варених яєць / Фото: Formatoriginal / Shutterstock

Бутерброди з яєчною намазкою

Буквально за 10 хвилин із варених яєць можна зробити чудову закуску.

Складові:

  • 6 штук варених яєць;
  • 60-100 г фети;
  • 1-2 ч. ложки діжонської або іншої гірчиці;
  • 2-3 ст. ложки майонезу або сметани;
  • сіль за смаком;
  • перець білий мелений за смаком.

Приготування:

Яйця натріть на крупній тертці або подрібніть ножем. Фету розкришіть.

Змішайте яйця з фетою, гірчицею, майонезом, сіллю і перцем.

Розподіліть намазку по скибочках хліба. За бажанням прикрасьте редискою та зеленню.

Бутерброди з яєчною намазкою / Фото: Maslova Valentina / Shutterstock

Сметанний соус із зеленню і сиром

Можна взяти щавель, зелену цибулю, петрушку, крес-салат та іншу зелень. А якщо додати гілочку м’яти, це додасть тонкого освіжаючого аромату. Ніжний соус особливо добре поєднується з вареними яйцями та картоплею.

Складові:

  • 2 штуки варених яйця;
  • 300 г зелені (обираєте зелень за власним смаком);
  • 1 лимон;
  • 1 ст. ложка рослинної олії;
  • 150 г сметани;
  • 130 г сиру;
  • 150 г грецького йогурту;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком.

Приготування:

Відокремте яєчні жовтки від білків.

Зелень промийте та нарубайте. З лимона вичавіть чайну ложку соку.

Жовтки розімніть виделкою і змішайте з олією та лимонним соком. Білки для цього рецепта не знадобляться.

Збийте в блендері сметану з сиром, йогуртом, зеленню, жовтковою сумішшю, сіллю і перцем.

Сметанний соус із зеленню і сиром / Фото: Alexander Prokopenko / Shutterstock

Кіш із капустою, яйцями та беконом

Чудовий пиріг із сирного тіста і начинки з квашеної капусти та яєчно-вершкової заливки.

Складові для коржа:

  • 50 г сиру Чеддер;
  • 150 г вершкового масла;
  • 125 г борошна;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 сире яйце;
  • 1 ч. ложка олії.

Складові для начинки:

  • 100 г бекону;
  • 1 цибулина;
  • 250 г квашеної капусти;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • зелень за смаком;
  • 4 штуки варених яєць;
  • 2-3 штуки сирих яєць;
  • 240 мл вершків.

Приготування:

Сир натріть на дрібній тертці. Охолоджене масло дрібно наріжте. Розітріть усе разом із борошном, щоб вийшли крихти.

Додайте злегка збите з сіллю яйце і швидко замісіть тісто. Загорніть його в плівку і приберіть у морозилку на 15-20 хвилин.

Розкачайте тісто в пласт і викладіть у форму для запікання. Обов’язково зробіть високі бортики.

Запікайте основу для пирога 10 хвилин за температури 175-180 °С. Злегка остудіть.

Кіш із капустою, яйцями та беконом / Фото: Oksana_Slepko / Shutterstock

Смачного!

Раніше ми писали: Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити