Великдень з екзотичними нотками: рецепт ароматної апельсинової паски
Щороку ми всі з нетерпінням чекаємо на свято Святого Великодня. Цього дня багато родин збираються разом, ідуть до церкви святити великодні паски. Найспритніші господарочки – готують великодні паски самостійно.
Цьогоріч пропонуємо вам додати до головної святкової випічки цитрусовий акцент. Ці великодні паски на маслі, яйцях і цитрусовому соку вийдуть м’якими, ніжними, з приємним апельсиновим ароматом.
Складові:
- борошно вищого ґатунку (просіюємо) – 650 г;
- цукор – 150 г;
- яєчні білки – 2 шт.;
- яєчні жовтки – 4 шт.
- вершкове масло розтоплене – 100 г;
- цедра 1 апельсину;
- цедра 1 лимону;
- сік 1.5 великого апельсину (потрібно близько 150 мл);
- молоко тепле – 100 мл;
- дріжджі свіжі – 25 г;
- родзинки – 200 г;
- сіль – 0.5 ч.л;
- ванілін.
Приготування:
Дріжджі подрібнюємо, додаємо тепле молоко. Ні в якому разі не гаряче! Додаємо пару столових ложок просіяного борошна і столову ложку цукру. Накриваємо і відправляєм в тепле місце підніматись. Опара повинна збільшитись приблизно вдвічі. Опара "дозріває" за 30 хвилин.
Тим часом, знімаємо цедру з апельсину і лимону. Якщо попередньо їх обдати окропом, то цедра не буде так гірчити і зніматися буде легше. Додаємо до цедри половину цукру і гарненько перетираємо – так наша пасочка буде ще ароматнішою.
З апельсину добуваємо сік.
До цедри додаємо жовтки, ванілін і збиваємо їх до побіління. Білки збиваємо з сіллю і іншою половиною цукру в густу піну.
Беремо борошно, пам’ятаємо, що не варто брати одразу всю кількість! Додаємо перетерті жовтки, розтоплене масло, опару, апельсиновий сік і починаємо вимішувати до однорідності. Обережно вводимо збиті білки. Ще трішки вимішуємо, щоб наше тісто набуло гладенької текстури, накриваємо і відправляємо на розстойку у тепле місце. Приблизно 1-1.5 години.
Після того, як тісто підійде – обминаємо і ставимо підніматись ще раз. Приблизно годину. Тісто рідке по консистенції, якщо вам складно працювати руками, можете використовувати силіконову лопатку.
Тим часом запарюємо родзинки. Як розбухнуть – просушуємо і обвалюємо у борошні. Родзинки можна замінити будь-якими сухофруктами за смаком
Знову обминаємо наше тісто і вимішуємо у нього родзинки.формуємо пасочки, викладаємо у форми і знову залишаємо підніматись.
Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин (до сухого сірника).
Смачного! Гарних свят!
Раніше ми писали: Смачний та ароматний крафін до Великодніх свят: покроковий рецепт