З виноградом, фісташками та журавлиною: ідеї цікавих рецептів сирних кульок
Сирні кульки – ідеальний варіант для закуски. Сирні кульки доповнять і святкову вечерю, підійдуть до вина або просто стануть смачним додатком до перегляду улюбленого серіалу. Обов’язково спробуйте приготувати ці прості закуски – вони точно здивують ваших гостей та близьких.
Сирні кульки з беконом і фісташками
Під апетитною горіховою оболонкою – начинка з вершкового сиру, чеддеру та хрусткого бекону.
Складові:
- 5-6 скибочок копченого бекону;
- фісташки за смаком;
- 70-100 г чеддеру;
- 250 г крем-сиру;
- ½ ч. ложки сушеного часнику;
- 1 ч. ложка бальзамічного уксусу.
Приготування:
Скибочки бекону підрум’яньте на сухій сковороді. Викладіть на паперові рушники, остудіть і подрібніть.
Фісташки дрібно нарубайте ножем. Чеддер натріть на крупній або дрібній тертці.
Змішайте крем-сир із беконом, чеддером, часником і бальзамічним уксусом.
Спробуйте масу на смак. Якщо потрібно, трохи посоліть.
Сформуйте кульки розміром приблизно з яєчний жовток або трохи більші. Обваляйте у фісташках і приберіть у холодильник на годину-дві.
Мариновані сирні кульки з кефіру
Із замороженого кефіру вийде дуже ніжний сир, що нагадує вершковий сир або м’який сир. Замаринуйте його в ароматній олії, і вийде прекрасна закуска.
Складові:
- 1 л кефіру (з жирністю не нижче 2,5%);
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець за смаком;
- 1 ст. ложка універсальної приправи;
- 2 зубчики часника;
- 1 ст. ложка сушених трав;
- 200 мл олії.
Приготування:
Заздалегідь приберіть кефір у морозилку на 10-12 годин. Потім розріжте упаковку і видаліть її. Розріжте кефір на 2-3 частини. Беріть кефір у картонній коробці або в пакеті.
Застеліть друшляк або сито марлею, покладіть туди кефір і накрийте звисаючими кінцями марлі. Помістіть конструкцію над мискою.
Залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин. Періодично виливайте сироватку, яка з’являється в мисці.
Покладіть на кефір тарілку і поставте вантаж, наприклад банку з водою. Приберіть у холодильник на ніч.
Перекладіть отриманий сир у чисту ємність, змішайте з сіллю, перцем і універсальною приправою. Сформуйте з маси кульки.
Дрібно порубайте часник, викладіть його в невелику широку банку. Всипте сушені трави та влийте олію. Перемішайте.
Помістіть в олію сирні кульки з кефіру. Вони мають бути повністю вкриті нею.
Закрийте кришкою й акуратно потрясіть. Приберіть у холодильник на 10-12 годин.
Сирні кульки з журавлиною і горіхами
Абсолютно незрівнянне поєднання козячого сиру, сушених ягід і солодких карамелізованих горіхів з нотками кориці.
Складові:
- ¹⁄₂ ст. ложки вершкового масла;
- ¹⁄₂ склянки волоських горіхів;
- 2 ст. ложки коричневого цукру;
- ¹⁄₄ ч. ложки меленої кориці;
- 1 щіпка солі;
- ¹⁄₄-¹⁄₂ склянки сушеної журавлини;
- 3-4 гілочки петрушки;
- 230 г козячого сиру.
Приготування:
Розтопіть масло в сковороді на середньому вогні. Коли воно запузириться, всипте горіхи, цукор, корицю та сіль.
Часто помішуючи, обсмажуйте близько 5 хвилин. Перекладіть горіхи на лист пергаменту так, щоб вони розташовувалися в один шар.
Залиште на кілька хвилин, щоб карамель затверділа. Складіть пергамент навпіл горіхами і всередину та пройдіться по ньому качалкою, щоб подрібнити їх.
Дрібно порубайте журавлину і змішайте її з горіхами. Подрібніть петрушку.
Розріжте сир на кілька невеликих частин. Обваляйте в горіховій масі та в петрушці, придавлюючи і формуючи кульки. За бажання встроміть у них солоні палички.
Сирні кульки в горіховому паніруванні
Така закуска не тільки смачна, а й красива. Вона матиме ефектний вигляд навіть на святковому столі.
Складові:
- 200 г крем-сиру;
- 100 г твердого сиру;
- 1 ч. ложка прованських трав;
- петрушка за смаком;
- 50 г мигдалю;
- 50 г кешью;
- 20 г кедрових горіхів.
Приготування:
Крем-сир розімніть виделкою і з’єднайте з крупно натертим твердим сиром.
Якщо маса вийде занадто сухою, додайте трохи йогурту або сметани.
Додайте прованські трави і рубану петрушку, перемішайте.
Подрібніть горіхи.
Із сирної маси сформуйте невеликі кульки та обваляйте в горіхах.
Перед подачею дайте їм трохи постояти в холодильнику.
Сирні кульки з виноградом
У цій вишуканій закусці під тонким шаром солоних фісташок ховається ніжний кремовий сир, а всередині – соковиті солодкі ягоди.
Складові:
- 100 г м’якого козячого сиру;
- 100 г крем-сиру;
- 50 г фісташок;
- 200 г винограду без кісточок.
Приготування:
Козячий сир розімніть виделкою, додайте крем-сир, добре все перемішайте.
Фісташки подрібніть на дрібну крихту. Виноград очистіть від гілочок.
Кожну виноградину з усіх боків покрийте сирною масою, сформуйте невеличку кульку та обваляйте її у фісташках.
Смачного!
Раніше ми писали: Що робити з великодніми крашанками: добірка цікавих рецептів з вареними яйцями