• UA
  • RU
  • З виноградом, фісташками та журавлиною: ідеї цікавих рецептів сирних кульок

    Сирні кульки – ідеальний варіант для закуски. Сирні кульки доповнять і святкову вечерю, підійдуть до вина або просто стануть смачним додатком до перегляду улюбленого серіалу.  Обов’язково спробуйте приготувати ці прості закуски – вони точно здивують ваших гостей та близьких.

    Сирні кульки з беконом і фісташками

    Під апетитною горіховою оболонкою – начинка з вершкового сиру, чеддеру та хрусткого бекону.

    Складові:

    • 5-6 скибочок копченого бекону;
    • фісташки за смаком;
    • 70-100 г чеддеру;
    • 250 г крем-сиру;
    • ½ ч. ложки сушеного часнику;
    • 1 ч. ложка бальзамічного уксусу.

    Приготування:

    Скибочки бекону підрум’яньте на сухій сковороді. Викладіть на паперові рушники, остудіть і подрібніть.

    Фісташки дрібно нарубайте ножем. Чеддер натріть на крупній або дрібній тертці.

    Змішайте крем-сир із беконом, чеддером, часником і бальзамічним уксусом.

    Спробуйте масу на смак. Якщо потрібно, трохи посоліть.

    Сформуйте кульки розміром приблизно з яєчний жовток або трохи більші. Обваляйте у фісташках і приберіть у холодильник на годину-дві.

    Сирні кульки з беконом і фісташками /Фото: Ainis Jankauskas / Shutterstock

    Мариновані сирні кульки з кефіру

    Із замороженого кефіру вийде дуже ніжний сир, що нагадує вершковий сир або м’який сир. Замаринуйте його в ароматній олії, і вийде прекрасна закуска.

    Складові:

    • 1 л кефіру (з жирністю не нижче 2,5%);
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перець за смаком;
    • 1 ст. ложка універсальної приправи;
    • 2 зубчики часника;
    • 1 ст. ложка сушених трав;
    • 200 мл олії.

    Приготування:

    Заздалегідь приберіть кефір у морозилку на 10-12 годин. Потім розріжте упаковку і видаліть її. Розріжте кефір на 2-3 частини. Беріть кефір у картонній коробці або в пакеті.

    Застеліть друшляк або сито марлею, покладіть туди кефір і накрийте звисаючими кінцями марлі. Помістіть конструкцію над мискою.

    Залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин. Періодично виливайте сироватку, яка з’являється в мисці.

    Покладіть на кефір тарілку і поставте вантаж, наприклад банку з водою. Приберіть у холодильник на ніч.

    Перекладіть отриманий сир у чисту ємність, змішайте з сіллю, перцем і універсальною приправою. Сформуйте з маси кульки.

    Дрібно порубайте часник, викладіть його в невелику широку банку. Всипте сушені трави та влийте олію. Перемішайте.

    Помістіть в олію сирні кульки з кефіру. Вони мають бути повністю вкриті нею.

    Закрийте кришкою й акуратно потрясіть. Приберіть у холодильник на 10-12 годин.

    Мариновані сирні кульки з кефіру / Фото: Piece of Cake / Shutterstock

    Сирні кульки з журавлиною і горіхами

    Абсолютно незрівнянне поєднання козячого сиру, сушених ягід і солодких карамелізованих горіхів з нотками кориці.

    Складові:

    • ¹⁄₂ ст. ложки вершкового масла;
    • ¹⁄₂ склянки волоських горіхів;
    • 2 ст. ложки коричневого цукру;
    • ¹⁄₄ ч. ложки меленої кориці;
    • 1 щіпка солі;
    • ¹⁄₄-¹⁄₂ склянки сушеної журавлини;
    • 3-4 гілочки петрушки;
    • 230 г козячого сиру.

    Приготування:

    Розтопіть масло в сковороді на середньому вогні. Коли воно запузириться, всипте горіхи, цукор, корицю та сіль.

    Часто помішуючи, обсмажуйте близько 5 хвилин. Перекладіть горіхи на лист пергаменту так, щоб вони розташовувалися в один шар.

    Залиште на кілька хвилин, щоб карамель затверділа. Складіть пергамент навпіл горіхами і всередину та пройдіться по ньому качалкою, щоб подрібнити їх.

    Дрібно порубайте журавлину і змішайте її з горіхами. Подрібніть петрушку.

    Розріжте сир на кілька невеликих частин. Обваляйте в горіховій масі та в петрушці, придавлюючи і формуючи кульки. За бажання встроміть у них солоні палички.

    Сирні кульки з журавлиною і горіхами / Фото: Odelinde / Depositphotos

    Сирні кульки в горіховому паніруванні

    Така закуска не тільки смачна, а й красива. Вона матиме ефектний вигляд навіть на святковому столі.

    Складові:

    • 200 г крем-сиру;
    • 100 г твердого сиру;
    • 1 ч. ложка прованських трав;
    • петрушка за смаком;
    • 50 г мигдалю;
    • 50 г кешью;
    • 20 г кедрових горіхів.

    Приготування:

    Крем-сир розімніть виделкою і з’єднайте з крупно натертим твердим сиром.

    Якщо маса вийде занадто сухою, додайте трохи йогурту або сметани.

    Додайте прованські трави і рубану петрушку, перемішайте.

    Подрібніть горіхи.

    Із сирної маси сформуйте невеликі кульки та обваляйте в горіхах.

    Перед подачею дайте їм трохи постояти в холодильнику.

    Сирні кульки в горіховому паніруванні / Фото: ivanov.aa.irk@gmail.com / Depositphotos

    Сирні кульки з виноградом

    У цій вишуканій закусці під тонким шаром солоних фісташок ховається ніжний кремовий сир, а всередині – соковиті солодкі ягоди.

    Складові:

    • 100 г м’якого козячого сиру;
    • 100 г крем-сиру;
    • 50 г фісташок;
    • 200 г винограду без кісточок.

    Приготування:

    Козячий сир розімніть виделкою, додайте крем-сир, добре все перемішайте.

    Фісташки подрібніть на дрібну крихту. Виноград очистіть від гілочок.

    Кожну виноградину з усіх боків покрийте сирною масою, сформуйте невеличку кульку та обваляйте її у фісташках.

    Сирні кульки з виноградом / Фото: Galina Mikhalishina / Shutterstock

    Смачного!

    Раніше ми писали: Що робити з великодніми крашанками: добірка цікавих рецептів з вареними яйцями

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити