Рятуємось від спеки: рецепти мохіто

08 Липня, 2024 |

Липень  — найспекотніший місяць літа.  А це означає, що настав сезон смачних і прохолодних напоїв. Оскільки мохіто один з найпопулярніших напоїв, пропонуємо Вам три цікавих варіації цього чудового та освіжаючого напою.

Класичний мохіто

Інгредієнти (на 5 порцій):

  • газована вода або спрайт — 2 літри;
  • лайм — 3 штуки;
  • свіжа м’ята – 70 грамів;
  • цукор або мед за смаком;
  • крихти льоду;
  • м’якоть цитрусових (обирай за смаком: лимон, лайм, апельсин, мандарин, світі…).

Приготування:

Нарізаємо  лайм тоненькими скибочками. Беремо високий і широкий графин, на дно кладемо цукор чи мед. Додаємо лайм і листя м’яти. Усе перемішуємо. Заллємо газованою водою чи спрайтом, ще раз перемішаємо і залишимо настоюватися у холодильнику. Подаватимемо коктейль у високих склянках: на дно покладемо трохи м’якоті цитрусових, наллємо напій, прикрасимо трубочкою, шматочком лайма і м’ятою. За бажання додамо покришений лід.

Рятуємось від спеки: рецепти мохіто / Фото з інтернету

Полуничний мохіто

Інгредієнти (на 4 порції):

  • полуниця — 10 штук;
  • свіжа м’ята — 1 пучок;
  • лайм — 1 штука;
  • спрайт — 1,5 л;
  • лід — за смаком.

Приготування:

Дрібно нарізаємо шість полуничок. Покришимо також майже всю м’яту. Дістанемо склянки. На дно кожної покладемо лід, порізану полуницю і м’яту. Решту полуничок розріжемо на половинки і покладемо до склянок. Листя м’яти, яке залишилося, викладемо зверху. А тепер заллємо усе спрайтом. Готово!

Полуничний мохіто — фото з інтернету
Рятуємось від спеки: рецепти мохіто / Фото з інтернету

Грейпфрутовий мохіто

Інгредієнти:

  • цукор — 1/3 склянки;
  • вода питна — півсклянки;
  • вода газована — 1,5 л;
  • м’ята — 1 пучок;
  • червоний грейпфрут — 1 штука;
  • лід — за смаком.

Приготування:

У каструлю наливаємо питну воду, насипаємо цукор. Доводимо  до кипіння, потім знімаємо з вогню, додаємо листя м’яти, закриваємо кришку й залишимо на 10 хвилин. Процідимо в іншу посудину й охолодимо. У нас вийде солодкий м’ятний сироп.

Почистимо грейпфрут. Акуратно виріжемо з нього дольки, видаляючи білі прожилки (аби коктейль не вийшов дуже гірким!). Тепер візьмемо красиві бокали. У кожен покладемо по 2-3 дольки грейпфрута. Додамо лід. Окремо змішаємо м’ятний сироп і газовану воду та наллємо цю суміш у бокали. Прикрасимо грейпфрутовий мохіто листочками м’яти.

Грейпфрутове мохіто — фото з інтернету
Рятуємось від спеки: рецепти мохіто / Фото з інтернету

Це дуже прості рецепти, які неодмінно зможуть додати трішки яскравості в рутинні дні, допоможуть врятуватися від спеки. А також ідеально підійдуть, як доповнення до будь — якої вечірки, або свята.

Тож експериментуйте, та насолоджуйтеся! Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити