Чим окрім цукру підсолодити каву: секретні продукти, про які ви не знали
10 Квітня, 2024
Ілона Мартем'янова
Кава зазвичай має гіркуватий смак, який добре поєднується з солодкістю. Саме тому більшість людей віддають перевагу каві з цукром. Білий цукор не завжди є бажаним інгредієнтом кави, чи то з міркувань здоров’я, чи то через бажання зменшити його споживання. Тож які альтернативи існують? Якщо ви обожнюєте солодку каву, але хотіли б відмовитися від великої кількості цукру, ці поради – для вас.
- Мед. Найпопулярніший продукт для заміни рафінованого цукру. Придбати мед легко і він може бути з різних рослин. Завжди можна обрати саме той смак, що підійде Вам. Мед також не псується та солодший за цукор.
- Какао-порошок. Здавалось би, як несолодкий какао може зробити каву солодкою. А секрет такий, доповнюючи каву какао, Ви відкриваєте її природню солодкість. Тут потрібні експерименти і починати слід з невеликої дози.
- Кориця. Корицю не можна назвати повноцінним замінником цукру, але вона покращує смак кави і робить її більш ароматною. Ще однією перевагою кориці є дуже низька її калорійність.
- Вершки. Якщо калорійність вас не дуже турбує, використовуйте натуральні вершки з коров’ячого молока. Свіжі вершки зроблять каву відчутно солодкою.
- Мигдальне молоко. Багато хто любить додавати в каву молоко. А для тих, хто не вживає коров’яче молоко, гарною альтернативою буде мигдальне. А приготувати його можна в домашніх умовах. Для цього потрібно залити склянку мигдальних горіхів водою і залишити на ніч, а вранці додати ще три склянки води і збити в блендері. Після цього суміш потрібно процідити через сито. Зберігати таке молоко можна в холодильнику не більше 5 днів.
- Тростинний цукор. Багатьом цей вид цукру став добре відомим. Його смак практично ідентичний класичному цукру, хоча його можна назвати благороднішим. Також тростинний цукор має більш багатий склад.
- Кардамон. Відрізняється солодко-гострим смаком. Містить велику кількість ефірних олій, завдяки чому гарячий напій стає дуже ароматним. Кардамон підтримує імунну систему, має знезаражувальні властивості.
- Кокосове молоко. Цей продукт цінується за свою густу кремову текстуру, швидко стає улюбленою солодкою альтернативою для любителів кави. Воно має високий вміст жиру, що добре підходить для кавових напоїв, і має нейтральний смак лише з відтінком кокосового присмаку.
Раніше ми писали: Каша з вином і гострим перцем: рецепт старокозацької пшоняної тетері
Це може вас зацікавити
Єднаємось заради спільної допомоги, – ГО «Бджола»
15 травня до працьовитих майстринь міського волонтерського об’єднання «Жіноча сотня «З Любов’ю» Кам’янського завітали представники...
Міністр освіти і науки розповів про зміни викладання предмету «Захист України»
Освітню програму дисципліни «Захист України» повністю переписали, прибравши радянський підхід. Більш того, викладання за новою...
Свято маленьких велетнів: Міжнародний день чихуахуа
Чихуахуа, ці маленькі собачки з великим характером, святкуються в світі не тільки за їх компактність...
Останній шанс: що посадити на городі до кінця травня
Травень добігає кінця, але це не означає, що ви запізнилися зі своїми садово-городніми планами. На...
ГО «Бджола» в Камʼянському продовжує волонтерську діяльність
Представники громадської організації «Бджола» у Волонтерському центрі плетуть маскувальні сітки, попит на які останнім часом...