• UA
  • RU
  • Чим окрім цукру підсолодити каву: секретні продукти, про які ви не знали

    10 Квітня, 2024

    Кава зазвичай має гіркуватий смак, який добре поєднується з солодкістю. Саме тому більшість людей віддають перевагу каві з цукром. Білий цукор не завжди є бажаним інгредієнтом кави, чи то з міркувань здоров’я, чи то через бажання зменшити його споживання. Тож які альтернативи існують? Якщо ви обожнюєте солодку каву, але хотіли б відмовитися від великої кількості цукру, ці поради – для вас.

    • Мед. Найпопулярніший продукт для заміни рафінованого цукру. Придбати мед легко і він може бути з різних рослин. Завжди можна обрати саме той смак, що підійде Вам. Мед також не псується та солодший за цукор.
    • Какао-порошок. Здавалось би, як несолодкий какао може зробити каву солодкою. А секрет такий, доповнюючи каву какао, Ви відкриваєте її природню солодкість. Тут потрібні експерименти і починати слід з невеликої дози.
    • Кориця. Корицю не можна назвати повноцінним замінником цукру, але вона покращує смак кави і робить її більш ароматною. Ще однією перевагою кориці є дуже низька її калорійність.
    Крицю ви можете придбати цілу і перемолоти самостійно у кавомолці / Фото: з мережі
    • Вершки. Якщо калорійність вас не дуже турбує, використовуйте натуральні вершки з коров’ячого молока. Свіжі вершки зроблять каву відчутно солодкою.
    • Мигдальне молоко. Багато хто любить додавати в каву молоко. А для тих, хто не вживає коров’яче молоко, гарною альтернативою буде мигдальне. А приготувати його можна в домашніх умовах. Для цього потрібно залити склянку мигдальних горіхів водою і залишити на ніч, а вранці додати ще три склянки води і збити в блендері. Після цього суміш потрібно процідити через сито. Зберігати таке молоко можна в холодильнику не більше 5 днів.
    Приготоване самостійно мигдальне молоко забезпечить вам свіжість та контроль над якістю інгредієнтів / Фото: з мережі
    Приготоване самостійно мигдальне молоко забезпечить вам свіжість та контроль над якістю інгредієнтів / Фото: з мережі
    • Тростинний цукор. Багатьом цей вид цукру став добре відомим. Його смак практично ідентичний класичному цукру, хоча його можна назвати благороднішим. Також тростинний цукор має більш багатий склад.
    • Кардамон. Відрізняється солодко-гострим смаком. Містить велику кількість ефірних олій, завдяки чому гарячий напій стає дуже ароматним. Кардамон підтримує імунну систему, має знезаражувальні властивості.
    Кава з кардамоном має надзвичайний свіжий аромат, трохи нагадуючи аромат евкаліпту / Фото: з мережі
    Кава з кардамоном має надзвичайний свіжий аромат, трохи нагадуючи аромат евкаліпту / Фото: з мережі
    • Кокосове молоко. Цей продукт цінується за свою густу кремову текстуру, швидко стає улюбленою солодкою альтернативою для любителів кави. Воно має високий вміст жиру, що добре підходить для кавових напоїв, і має нейтральний смак лише з відтінком кокосового присмаку.

    Раніше ми писали: Каша з вином і гострим перцем: рецепт старокозацької пшоняної тетері

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Єднаємось заради спільної допомоги, – ГО «Бджола»

    15 травня до працьовитих майстринь міського волонтерського об’єднання «Жіноча сотня «З Любов’ю» Кам’янського завітали представники...

    Міністр освіти і науки розповів про зміни викладання предмету «Захист України»

    Освітню програму дисципліни «Захист України» повністю переписали, прибравши радянський підхід. Більш того, викладання за новою...

    Свято маленьких велетнів: Міжнародний день чихуахуа

    Чихуахуа, ці маленькі собачки з великим характером, святкуються в світі не тільки за їх компактність...

    Останній шанс: що посадити на городі до кінця травня

    Травень добігає кінця, але це не означає, що ви запізнилися зі своїми садово-городніми планами. На...

    ГО «Бджола» в Камʼянському продовжує волонтерську діяльність

    Представники громадської організації «Бджола» у Волонтерському центрі плетуть маскувальні сітки, попит на які останнім часом...