• UA
  • RU
  • Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками

    12 Квітня, 2024

    Борщ – це нескінченне поле для експериментів. Готувати зелений борщ можна з м’ясом чи без, можна додавати до нього варені яйця або наприкінці приготування влити збиті яйця в гарячий борщ тонкою цівкою й отримати легкі яєчні пластівці. Усе залежить тільки від вашого бажання та фантазії. Пропонуємо вам класичний рецепт традиційної української першої страви.

    Складові:

    • 600 г м’яса на ваш смак;
    • 3 л води;
    • 400 г картоплі;
    • 1 морква;
    • 200 г щавлю;
    • по 1 пучку зелені кропу, петрушки та зеленої цибулі;
    • 4 яйця;
    • 1 лавровий лист;.
    • 5 шт. перцю горошком;
    • сіль, перець до смаку.

    Приготування:

    Промийте м’ясо. Використовуйте те, яке вам подобається найбільше, – телятину, свинину чи курятину. Залийте м’ясо 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні 1,5 години.

    Якщо на поверхні з’являтиметься білкова піна – акуратно зберіть її ложкою. Для того, щоб бульйон був прозорим, варіть його на невеликому вогні.

    Наприкінці додайте перець горошком, сіль і перець до смаку.

    Традиційно український борщ готується на м’ясному відварі. Але якщо хочете приготувати вегетаріанський варіант страви – тоді просто відваріть овочевий бульйон.

    Вийміть з м’ясного бульйону м’ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками. Висипте назад у бульйон.

    Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності. Це приблизно 20-30 хв.

    За цей час відваріть 4 яйця. Почистьте та поріжте їх на свій вибір – половинками або кружальцями.

    Щавель допомагає задовольнити потребу у вітамінах, покращує стан судин і згортання крові, стимулює вироблення жовчі, корисний для зору / Фото: з мережі

    Поріжте зелень – щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.

    Коли овочі готові – висипайте порізану зелень. Варіть 3 хв. Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хв.

    Подавайте з яйцями та сметаною.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Десерт, що зачаровує: лимонний мус у незвичайній подачі

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    16 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    16 травня в Україні День вишиванки. Віряни вшановують пам’ять мученика Феодора Освяченого. Іменини святкують Микола...

    Електроситуація: що втратила Україна і чи чекати кам’янчанам підвищення тарифів?

    Із самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну – наша енергосистема регулярно зазнавала пошкоджень та...

    У Кам’янському пограбували відпочивальницю

    За пограбування жінки поліцейські Кам’янського затримали 44-річного зловмисника. Підозрюваний вдарив в обличчя потерпілу та заволодів...

    ГО «Бджола» в Камʼянському продовжує волонтерську діяльність

    Представники громадської організації «Бджола» у Волонтерському центрі плетуть маскувальні сітки, попит на які останнім часом...

    Модна трансформація: переосмислена роль української вишиванки

    Ще пару десятків років тому вишиванка була атрибутом хіба що святкування Дня Незалежності або концертного...