Шоколадний брауні з сиром і вишнею: ідеальна випічка для сімейних посиденьок
Класичний рецепт брауні не містить фруктової або молочної начинки, але українські кондитери знайшли вихід вдало доповнити вже звичний всім смак шоколадного торту. Кислинка вишні і сирний шар надасть оригінального смаку американському десерту.
Інгредієнти:
- сир – 350 г;
- цукор – 200 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- яйця – 6 шт;
- вишня – 400 г;
- масло – 180 г;
- шоколад чорний – 150 г;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 1,5 ч.л.
Вершкове масло з шоколадом топимо на водяній бані. Збиваємо 2 яйця і 100 г цукру, до них додаємо охолоджену шоколадну суміш і борошно з розпушувачем.
Сир перетираємо через сито, додаємо: решту цукру (100 г), 2 яйця, ванільний цукор і перемішуємо.
У форму викладаємо третину шоколадного тіста, зверху половина сирної маси, далі половина вишень. Повторємо у відповідній послідовності допоки не закінчаться інгредієнти.
Ставимо у духовку на 180 градусів і випікаємо близько 60 хвилин до повної готовності.
Даємо охолонути і готово.
Смачного!