• UA
  • RU
  • Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога

    Цьогоріч вперше за багато останніх років, в Україні рясно поспіли абрикоси. Тож потрібно сповна насолодитися медовою ягодою, приготувавши безліч цікавих страв. Сьогодні пропонуємо вам рецепт пирога з абрикосів на кефірі. Випічка виходить ніжною, повітряною і м’якою. Шматочки солодких фруктів ідеально поєднуються з тістом.

    Складові:

    • 270 г + для посипання борошна;
    • 7 г розпушувача;
    • 150 г + для змащування вершкового масла;
    • 140 г цукру;
    • 1 щіпка солі;
    • 1 щіпка ваніліну
    • 3 яйця;
    • 140 мл кефіру;
    • 350 г абрикосів.

    Приготування:

    Інгредієнти для пирога мають бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте з холодильника все необхідне.

    З’єднайте просіяне борошно та розпушувач. Міксером збийте розм’якшене масло. Не зупиняючись, поступово всипте цукор, сіль і ванілін.

    По черзі введіть яйця, ретельно перемішуючи міксером після кожного додавання. Влийте кефір, збийте, всипте борошно і замісіть однорідне тісто.

    Половину абрикосів наріжте дрібними шматочками, а решту – великими. Маленькі шматочки викладіть у тісто та перемішайте.

    Форму для випічки змастіть олією та присипте борошном. Викладіть туди тісто. Найкраще підійде посуд діаметром 23 см.

    Зверху розкладіть великі шматочки фруктів.

    Випікайте за температури 180 °C протягом 50-55 хвилин.

    Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки: вона має виходити з пирога сухою.

    Після охолодження можна посипати пиріг цукровою пудрою.

    Смачного!

    Радіємо рясному врожаю: рецепт повітряного абрикосового пирога / Фото: qwartm / Depositphotos

    Раніше ми писали: Ніжні кнедлики з абрикосами для затишного сніданку

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити