Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками
Ягоди дають необхідну кислоту, тому для цієї заготовки не знадобиться оцет. А ще така консервація має дуже апетитний вигляд. Інгредієнти розраховані на одну банку об’ємом 2 літри.
Складові:
- 8-12 огірків;
- 8-10 штук чорного перцю горошком;
- 2 парасольки кропу;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 400 г порічок (червоної смородини);
- 1 ч. ложка насіння гірчиці;
- 800-1 000 мл води;
- 1 ст. ложка солі;
- 1 ч. ложка цукру.
Приготування:
Огірки залийте крижаною водою на 2-3 години. Це зробить їх більш хрусткими.
У стерилізовану банку покладіть перець, кріп, часник і частину смородини.
Помістіть туди огірки, чергуючи з ягодами. Зверху викладіть трохи ягід і насіння гірчиці.
З овочів можна зрізати кінчики з двох боків.
Залийте до самого верху окропом. Прикрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин.
Потім перелийте рідину з банки в каструлю. Виміряйте кількість. Додайте сіль і цукор.
Кількість солі та цукру вказано з розрахунку на 1 літр води. Якщо її менше, кладіть трохи менше спецій.
Доведіть до кипіння. Простежте, щоб усі кристалики розчинилися.
Залийте киплячим маринадом огірки з червоною смородиною. Закатайте, переверніть і укутайте. Коли заготовки повністю охолонуть, перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Раніше ми писали:
Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками
Чому на городі псуються огірки та як це виправити