• UA
  • RU
  • Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками

    Ягоди дають необхідну кислоту, тому для цієї заготовки не знадобиться оцет. А ще така консервація має дуже апетитний вигляд. Інгредієнти розраховані на одну банку об’ємом 2 літри.

    Складові:

    • 8-12 огірків;
    • 8-10 штук чорного перцю горошком;
    • 2 парасольки кропу;
    • 5-6 зубчиків часнику;
    • 400 г порічок (червоної смородини);
    • 1 ч. ложка насіння гірчиці;
    • 800-1 000 мл води;
    • 1 ст. ложка солі;
    • 1 ч. ложка цукру.

    Приготування:

    Огірки залийте крижаною водою на 2-3 години. Це зробить їх більш хрусткими.

    У стерилізовану банку покладіть перець, кріп, часник і частину смородини.

    Помістіть туди огірки, чергуючи з ягодами. Зверху викладіть трохи ягід і насіння гірчиці.

    З овочів можна зрізати кінчики з двох боків.

    Залийте до самого верху окропом. Прикрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилин.

    Потім перелийте рідину з банки в каструлю. Виміряйте кількість. Додайте сіль і цукор.

    Кількість солі та цукру вказано з розрахунку на 1 літр води. Якщо її менше, кладіть трохи менше спецій.

    Доведіть до кипіння. Простежте, щоб усі кристалики розчинилися.

    Залийте киплячим маринадом огірки з червоною смородиною. Закатайте, переверніть і укутайте. Коли заготовки повністю охолонуть, перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

    Консервуємо без оцту: хрусткі огірки з порічками / Фото: зображення, згенеровано ШІ

    Раніше ми писали:

    Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками

    Чому на городі псуються огірки та як це виправити

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити