До Яблучного Спасу: ароматні печені яблука з медом та родзинками

05 Серпня, 2024 |

Незабаром, 6 серпня віряни святкуватимуть Яблучний Спас. Цього дня з давніх часів прийнято готувати різноманітні страви з яблук. Запечені яблука – це завжди смачно. А якщо додати трохи родзинок, горіхів, меду і вершкового масла – вийде апетитний і легкий десерт, який можна подати і на святковий стіл!

Складові:

  • 500 г яблук;
  • 25 г волоських горіхів;
  • 25 г родзинок;
  • 45 г меду;
  • 35 г вершкового масла;
  • 1-2 щіпки меленої кориці;
  • 1 гілочка свіжої м’яти для подачі (за бажанням).

Приготування:

Підготуйте продукти. Яблука для приготування найкраще використовувати кисло-солодкі, соковиті.

Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.

Родзинки промийте та обсушіть. Волоські горіхи наріжте невеликими шматочками.

Яблука розріжте навпіл і витягніть насіннєву коробочку. Поглиблення, що утворилися в половинках яблук, можна трохи розширити, щоб помістилося більше начинки, але постарайтеся не пошкодити цілісність яблука.

Викладіть яблука у форму для запікання. Присипте кожне яблуко невеликою кількістю меленої кориці.

У кожне яблуко викладіть приблизно по половині чайної ложки горіхів і родзинок. Поверх горіхів і родзинок викладіть вершкове масло та мед. Приблизно по 0,5 ч. ложки густого меду і по 5-6 г вершкового масла в кожну половинку яблука.

До Яблучного Спасу: ароматні печені яблука з медом та родзинками / Фото: з мережі

Накрийте форму з яблуками фольгою. Помістіть форму з яблуками в розігріту духовку і запікайте 20-35 хвилин за 180 градусів. Починайте перевіряти готовність яблук приблизно через 20 хвилин, проколюючи м’якоть ножем або шпажкою. Коли яблука стануть м’якими – готово.

Викладіть яблука на сервірувальну тарілку. За бажанням влийте в кожне заглиблення в яблуках трохи соку, який утворився під час запікання у формі. За бажанням прикрасьте десерт листям м’яти та подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Раніше ми писали:

Частуємо пряниками на Медовий Спас: простий рецепт ніжної випічки

Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду “гості на порозі”

Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Смачний рибний пиріг за 30 хвилини

Заливний рибний пиріг готується всього 30 хвилини – його секрет у супер еластичному тісті, що...

Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів

Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще...

Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського

Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...

17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман

Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...