До Яблучного Спасу: ароматні печені яблука з медом та родзинками
Незабаром, 6 серпня віряни святкуватимуть Яблучний Спас. Цього дня з давніх часів прийнято готувати різноманітні страви з яблук. Запечені яблука – це завжди смачно. А якщо додати трохи родзинок, горіхів, меду і вершкового масла – вийде апетитний і легкий десерт, який можна подати і на святковий стіл!
Складові:
- 500 г яблук;
- 25 г волоських горіхів;
- 25 г родзинок;
- 45 г меду;
- 35 г вершкового масла;
- 1-2 щіпки меленої кориці;
- 1 гілочка свіжої м’яти для подачі (за бажанням).
Приготування:
Підготуйте продукти. Яблука для приготування найкраще використовувати кисло-солодкі, соковиті.
Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
Родзинки промийте та обсушіть. Волоські горіхи наріжте невеликими шматочками.
Яблука розріжте навпіл і витягніть насіннєву коробочку. Поглиблення, що утворилися в половинках яблук, можна трохи розширити, щоб помістилося більше начинки, але постарайтеся не пошкодити цілісність яблука.
Викладіть яблука у форму для запікання. Присипте кожне яблуко невеликою кількістю меленої кориці.
У кожне яблуко викладіть приблизно по половині чайної ложки горіхів і родзинок. Поверх горіхів і родзинок викладіть вершкове масло та мед. Приблизно по 0,5 ч. ложки густого меду і по 5-6 г вершкового масла в кожну половинку яблука.
Накрийте форму з яблуками фольгою. Помістіть форму з яблуками в розігріту духовку і запікайте 20-35 хвилин за 180 градусів. Починайте перевіряти готовність яблук приблизно через 20 хвилин, проколюючи м’якоть ножем або шпажкою. Коли яблука стануть м’якими – готово.
Викладіть яблука на сервірувальну тарілку. За бажанням влийте в кожне заглиблення в яблуках трохи соку, який утворився під час запікання у формі. За бажанням прикрасьте десерт листям м’яти та подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Раніше ми писали:
Частуємо пряниками на Медовий Спас: простий рецепт ніжної випічки
Ніжний яблучний десерт: рецепт із розряду “гості на порозі”
Популярний соус із родзинкою: як приготувати аджику з яблуками