• UA
  • RU
  • Цікавий гастрономічний тандем: варення з кабачків і яблук

    Взагалі, кабачок – це дивовижний продукт. З ним готують безліч різноманітних страв, включно з десертами. Якщо Ви ніколи не куштували варення з кабачків, рекомендуємо. Адже відкрити взимку до чашечки трав’яного чаю баночку такого варення – це одне задоволення. І ніхто й не зрозуміє, що в цьому десерті є овочі.

    Складові:

    • 1 кг кабачків;
    • 300 г яблук;
    • 700 г цукру;
    • 1 лимон.

    Приготування:

    Очистіть кабачки та яблука від шкірки та насіння. Наріжте невеликими шматочками.

    Вага овочів і фруктів вказана в уже очищеному вигляді.

    Викладіть у каструлю, засипте цукром, перемішайте. Залиште на 6 годин.

    Доведіть до кипіння і проваріть 7 хвилин на слабкому вогні.

    Дайте охолонути протягом декількох годин.

    Натріть цедру лимона на дрібній тертці, не зачіпаючи білий шар. Вичавіть із фрукта сік.

    Додайте сік і цедру в каструлю. Проваріть 15 хвилин після закипання. Не забувайте помішувати.

    Знову остудіть, потім закип’ятіть і варіть 15 хвилин.

    Розкладіть гаряче варення з кабачків по стерилізованих банках. Закатайте, переверніть і накрийте чим-небудь теплим. Остудіть і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

    Смачного!

    Раніше ми писали:

    Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці

    Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею

    Родичі гарбузові: в чому різниця між кабачком та цукіні

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити