Цікавий гастрономічний тандем: варення з кабачків і яблук
Взагалі, кабачок – це дивовижний продукт. З ним готують безліч різноманітних страв, включно з десертами. Якщо Ви ніколи не куштували варення з кабачків, рекомендуємо. Адже відкрити взимку до чашечки трав’яного чаю баночку такого варення – це одне задоволення. І ніхто й не зрозуміє, що в цьому десерті є овочі.
Складові:
- 1 кг кабачків;
- 300 г яблук;
- 700 г цукру;
- 1 лимон.
Приготування:
Очистіть кабачки та яблука від шкірки та насіння. Наріжте невеликими шматочками.
Вага овочів і фруктів вказана в уже очищеному вигляді.
Викладіть у каструлю, засипте цукром, перемішайте. Залиште на 6 годин.
Доведіть до кипіння і проваріть 7 хвилин на слабкому вогні.
Дайте охолонути протягом декількох годин.
Натріть цедру лимона на дрібній тертці, не зачіпаючи білий шар. Вичавіть із фрукта сік.
Додайте сік і цедру в каструлю. Проваріть 15 хвилин після закипання. Не забувайте помішувати.
Знову остудіть, потім закип’ятіть і варіть 15 хвилин.
Розкладіть гаряче варення з кабачків по стерилізованих банках. Закатайте, переверніть і накрийте чим-небудь теплим. Остудіть і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Смачного!
Раніше ми писали:
Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці
Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею
Родичі гарбузові: в чому різниця між кабачком та цукіні