"Оксамитовий" французький соус до м’яса та овочів
09 Вересня, 2024
| Богуш Дарʼя
Один з найпопулярніших у світі французький томатний соус не просто так називають "оксамитовим". В його складі є вершкове масло, яке додає унікальної структури. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 800 г – томати;
- 1 шт – цибуля ріпчаста;
- 40 г – масло вершкове 73%;
- 1 шт – лавровий лист;
- 3 щт – гілочки чебрецю;
- 3 шт – гілочки петрушки;
- 5 г – цукор;
- сіль та чорний перець – за смаком.
Покроковий рецепт
- Помідори треба помити і бланшувати – занурте в кип’яток на 1 хвилину, почистьте від шкірки й дрібно наріжте.
- Чебрець і петрушку помийте та обсушіть, цибулю подрібніть.
- У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю до м’якості. Додайте помідори гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець.
- Перемішайте, та готуйте 10 хвилин на маленькому вогні доки не випарується рідина.
- Потім видаліть зелень, а соус збийте блендером до однорідності.
Смачного!
Раніше ми повідомляли:
Це може вас зацікавити
Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)
Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...
Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди
У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...
Вишукане поєднання: готуємо сирний пиріг з грушами
Вишуканий пиріг-тарт із класичним поєднанням солодкої соковитої груші і солонуватого сиру підійде як оригінальна закуска...
Час для осінньої випічки: запашні булочки сінабони
Ароматні рулетики з корицею та цукром вже зарекомендували себе як невід’ємну частину осіннього затишку. Приготуємо?...
Лівобережжя Кам’янського у вихідний осінній день (фото)
Вже другий тиждень осінь панує у рідному місті. Всі помітили як дерева змінили своє вбрання...