"Оксамитовий" французький соус до м’яса та овочів

09 Вересня, 2024 |

Один з найпопулярніших у світі французький томатний соус не просто так називають "оксамитовим". В його складі є вершкове масло, яке додає унікальної структури. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • 800 г – томати;
  • 1 шт – цибуля ріпчаста;
  • 40 г – масло вершкове 73%;
  • 1 шт – лавровий лист;
  • 3 щт – гілочки чебрецю;
  • 3 шт – гілочки петрушки;
  • 5 г – цукор;
  • сіль та чорний перець – за смаком.

Покроковий рецепт

  1. Помідори треба помити і бланшувати – занурте в кип’яток на 1 хвилину, почистьте від шкірки й дрібно наріжте.
  2. Чебрець і петрушку помийте та обсушіть, цибулю подрібніть.
  3. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю до м’якості. Додайте помідори гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець.
  4. Перемішайте, та готуйте 10 хвилин на маленькому вогні доки не випарується рідина.
  5. Потім видаліть зелень, а соус збийте блендером до однорідності.

Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити