• UA
  • RU
  • “Оксамитовий” французький соус до м’яса та овочів

    09 Вересня, 2024 | Новини Рецепти |

    Один з найпопулярніших у світі французький томатний соус не просто так називають “оксамитовим”. В його складі є вершкове масло, яке додає унікальної структури. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 800 г – томати;
    • 1 шт – цибуля ріпчаста;
    • 40 г – масло вершкове 73%;
    • 1 шт – лавровий лист;
    • 3 щт – гілочки чебрецю;
    • 3 шт – гілочки петрушки;
    • 5 г – цукор;
    • сіль та чорний перець – за смаком.

    Покроковий рецепт

    1. Помідори треба помити і бланшувати – занурте в кип’яток на 1 хвилину, почистьте від шкірки й дрібно наріжте.
    2. Чебрець і петрушку помийте та обсушіть, цибулю подрібніть.
    3. У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю до м’якості. Додайте помідори гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець.
    4. Перемішайте, та готуйте 10 хвилин на маленькому вогні доки не випарується рідина.
    5. Потім видаліть зелень, а соус збийте блендером до однорідності.

    Смачного!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити