“Оксамитовий” французький соус до м’яса та овочів
Один з найпопулярніших у світі французький томатний соус не просто так називають “оксамитовим”. В його складі є вершкове масло, яке додає унікальної структури. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 800 г – томати;
- 1 шт – цибуля ріпчаста;
- 40 г – масло вершкове 73%;
- 1 шт – лавровий лист;
- 3 щт – гілочки чебрецю;
- 3 шт – гілочки петрушки;
- 5 г – цукор;
- сіль та чорний перець – за смаком.
Покроковий рецепт
- Помідори треба помити і бланшувати – занурте в кип’яток на 1 хвилину, почистьте від шкірки й дрібно наріжте.
- Чебрець і петрушку помийте та обсушіть, цибулю подрібніть.
- У сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити цибулю до м’якості. Додайте помідори гілочки чебрецю і петрушки, лавровий лист, сіль, цукор і перець.
- Перемішайте, та готуйте 10 хвилин на маленькому вогні доки не випарується рідина.
- Потім видаліть зелень, а соус збийте блендером до однорідності.
Смачного!