Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами

10 Вересня, 2024 |

Чули колись про "сабайон"? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • 4 шт – яйця курячі;
  • 0,5 ст.л. – цукру;
  • 1 г – вино біле солодке;
  • 200 г – полуниці чи малини.

Покроковий рецепт

  1. Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
  2. Поступово до збитих яєць додайте вино.
  3. На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
  4. Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
  5. Відправте в холодильник на 40 хвилин.
  6. Для подачі можна прикрасити ягодами.

Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди

У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...

Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.

Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...

Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського

Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...

Час для осінньої випічки: запашні булочки сінабони

Ароматні рулетики з корицею та цукром вже зарекомендували себе як невід’ємну частину осіннього затишку. Приготуємо?...

Смачний рибний пиріг за 30 хвилини

Заливний рибний пиріг готується всього 30 хвилини – його секрет у супер еластичному тісті, що...