Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами
10 Вересня, 2024
| Богуш Дарʼя
Чули колись про "сабайон"? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 4 шт – яйця курячі;
- 0,5 ст.л. – цукру;
- 1 г – вино біле солодке;
- 200 г – полуниці чи малини.
Покроковий рецепт
- Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
- Поступово до збитих яєць додайте вино.
- На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
- Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
- Відправте в холодильник на 40 хвилин.
- Для подачі можна прикрасити ягодами.
Смачного!
Раніше ми повідомляли:
Це може вас зацікавити
Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди
У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...
Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.
Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...
Театралізована екскурсія "Верхньою колонією": подорож у минуле Кам’янського
Вечором, 11 вересня, на Соборній площі можна побачити панянок під парасольками, продавців гарячої випічки та...
Час для осінньої випічки: запашні булочки сінабони
Ароматні рулетики з корицею та цукром вже зарекомендували себе як невід’ємну частину осіннього затишку. Приготуємо?...
Смачний рибний пиріг за 30 хвилини
Заливний рибний пиріг готується всього 30 хвилини – його секрет у супер еластичному тісті, що...