Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами
10 Вересня, 2024
| Богуш Дарʼя
Чули колись про "сабайон"? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 4 шт – яйця курячі;
- 0,5 ст.л. – цукру;
- 1 г – вино біле солодке;
- 200 г – полуниці чи малини.
Покроковий рецепт
- Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
- Поступово до збитих яєць додайте вино.
- На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
- Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
- Відправте в холодильник на 40 хвилин.
- Для подачі можна прикрасити ягодами.
Смачного!
Раніше ми повідомляли:
Це може вас зацікавити
Ніжний французький ланч: готуємо курячий фрікасе
Справжній французький делікатес – куряче фрікасе у соку з цитрусових, із кардамоном та фенхелем. Приготуємо?...
Готуємо класичні трюфельні цукерки вдома з п’яти інгредієнтів
Трюфельні цукерки – улюбленці багатьох ласунів. Вони вкриті какао, тертим шоколадом або кокосовою стружкою, а...
Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем
Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....
17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман
Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...
Якою буде погода у Кам’янському 16 вересня
Понеділок 16 вересня буде ясним, лише ввечорі небо затягнеться хмарами. Опади не прогнозуються. Температура повітря...