• UA
  • RU
  • Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами

    10 Вересня, 2024 | Новини Рецепти |

    Чули колись про “сабайон”? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 4 шт – яйця курячі;
    • 0,5 ст.л. – цукру;
    • 1 г – вино біле солодке;
    • 200 г – полуниці чи малини.

    Покроковий рецепт

    1. Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
    2. Поступово до збитих яєць додайте вино.
    3. На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
    4. Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
    5. Відправте в холодильник на 40 хвилин.
    6. Для подачі можна прикрасити ягодами.

    Смачного!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити