Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами
Чули колись про “сабайон”? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 4 шт – яйця курячі;
- 0,5 ст.л. – цукру;
- 1 г – вино біле солодке;
- 200 г – полуниці чи малини.
Покроковий рецепт
- Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
- Поступово до збитих яєць додайте вино.
- На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
- Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
- Відправте в холодильник на 40 хвилин.
- Для подачі можна прикрасити ягодами.
Смачного!