Яблучний штрудель із тіста філо за 60 хвилин
Яблучний штрудель із тіста філо — це швидкий, але вишуканий десерт, який не поступається класичному. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 400 г — тісто філо;
- 150 г — вершкове масло;
- 4 ст. л. — цукор;
- 5 шт — яблука;
- 3 ст. л. — панірувальні сухарі;
- 1 ч. л. — кориця;
- за смаком — цукрова пудра.
Покроковий рецепт:
- За пару годин до приготування дістаньте тісто з пакування і залиште для розморозки.
- Помиті та очищені яблука наріжте на невеликі шматочки-кубики.
- Додайте до яблук цукор, корицю, перемішайте та посипте панірувальними сухарями. Ще раз перемішайте.
- Розтопіть вершкове масло і розрахуйте необхідну кількість тіста. Для одного штруделя потрібно чотири листи тіста філо.
- Покладіть один лист тіста, змастіть маслом, і повторіть це ще три рази.
- Викладіть яблучну начинку посередині та скрутіть рулетом, підвертаючи краї. Змастіть зверху вершковим маслом і викладіть швом донизу на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 190 градусів протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Якщо бажаєте – присипте готовий десерт зверху цукровою пудрою.
Смачного!