• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Яблучний штрудель із тіста філо за 60 хвилин

    06 Вересня, 2025 | Рецепти |

    Яблучний штрудель із тіста філо — це швидкий, але вишуканий десерт, який не поступається класичному. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 400 г — тісто філо;
    • 150 г — вершкове масло;
    • 4 ст. л. — цукор;
    • 5 шт — яблука;
    • 3 ст. л. — панірувальні сухарі;
    • 1 ч. л. — кориця;
    • за смаком — цукрова пудра.

    Покроковий рецепт:

    1. За пару годин до приготування дістаньте тісто з пакування і залиште для розморозки.
    2. Помиті та очищені яблука наріжте на невеликі шматочки-кубики.
    3. Додайте до яблук цукор, корицю, перемішайте та посипте панірувальними сухарями. Ще раз перемішайте.
    4. Розтопіть вершкове масло і розрахуйте необхідну кількість тіста. Для одного штруделя потрібно чотири листи тіста філо.
    5. Покладіть один лист тіста, змастіть маслом, і повторіть це ще три рази.
    6. Викладіть яблучну начинку посередині та скрутіть рулетом, підвертаючи краї. Змастіть зверху вершковим маслом і викладіть швом донизу на деко, застелене пергаментним папером.
    7. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 190 градусів протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Якщо бажаєте – присипте готовий десерт зверху цукровою пудрою.

    Смачного!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram