Смак Масниці: рецепти для кам’янчан

Масниця – це час веселощів, теплих зустрічей і, звісно, щедрих частувань! Рум’яні налисники – є символом свята. Та не млинцями єдиними! Смаколиками цього тижня також є вареники з сиром – ніжні та пухкі, вони чудово доповнюють святковий стіл. Давайте дізнаємося, як приготувати їх правильно!

Інгредієнти для вареників
- Яйця – 1 шт.
- Вода – 125 мл.
- Молоко – 125 мл.
- Сіль – за смаком.
- Борошно – 5 ст.
- Сир – 600 г.
- Цукор 50 г.
- Ваніль/ванільний цукор/ванілін.
Приготування:
- Збиваємо яйце, додаємо воду та молоко, перемішуємо.
- В окрему миску просіваємо борошно, додаємо сіль і поступово вливаємо рідку суміш, замішуючи тісто. Потім накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
- Для начинки змішуємо сир, цукор і ваніль. Формуємо вареники, наповнюючи їх сирною масою, та відварюємо в окропі до готовності.
У кожної господині свій фірмовий рецепт млинців, але якщо все ж хочеться чогось неординарного та нового, то із задоволенням поділимося рецептом шпинатних млинців від Ектора.

Інгредієнти для млинців
- Яйця – 2 шт.
- Шпинат – 50 г.
- Сіль – 2 г.
- Перець – 1 г.
- Борошно 30 г.
- Олія – 30 мл.
- Молоко – 80 мл.
- Крем сир – 50 г.
- Помідор – 40 г.
- Авокадо – 1 шт.
- Рукола – 20 г.
Приготування:
- В стакан розбити яйця, додати шпинат, сіль/перець, олію, борошно та молоко. Ретельно перебити до однорідної консистенції.
- Смажити млинці на добре розігрітій пательні, по 40 секунд з кожного боку.
- Млинець розрізати від середини та поділити умовно на 4 частини. На кожну частину викласти начинку: крем сир + помідор + авокадо + рукола.
Смачного!