• UA
  • RU
  • ТОП-3 детективи з історичним підґрунтям від Бібліотеки на Шевченка

    16 Березня, 2024

    Книги-детективи з історичним підґрунтям не лише надають захопливий сюжет та напружену інтригу, але й передають читачам унікальну можливість поглибленого пізнання історичних фактів, подій та атмосфери минулих епох. Вони перетинають мистецтво створення загадкового сюжету з передачею аутентичної атмосфери та історичної точності, роблячи читання ще більш цікавим та пізнавальним.

    «Втрачений символ», Ден Браун

    Роберта Ленґдона, символознавця з Гарварду, терміново запрошують прочитати лекцію в будинку Капітолія у Вашинґтоні. Але замість вишуканої публіки професор знаходить п’ять таємничих символів, витатуйованих на відрізаній руці його наставника — масона Пітера Соломона. Ленґдон опиняється в центрі подій за лаштунками одного з найвпливовіших міст Америки. Усе, що здавалося знайомим, перетворилося на сповнений тіней таємний світ, у якому масонські секрети та доти невідомі одкровення неначе ведуть до однієї надзвичайної та неможливої правди. Інколи потрібно змінити лише кут зору, щоб побачити світло.

    «Твердиня», Макс Кідрук

    Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому старовинні племена заховали найбільші запаси золота. П’ятеро друзів вирушають на пошуки цього таємничого міста і, як не дивно, знаходять його. Та чи вони перші, хто доклав зусиль для того, щоб легко розбагатіти? Вони ще не знають, що з цих місць ніхто не повертався живим…

    «Загадка гробниці», Микола Хомич

    Поховані в глибині століть, майже забуті – тіні минулого… Наскільки небезпечно турбувати їх? Перед читачами роману постає панорамне історичне полотно, в якому головною стихією, що проникає з ХI століття у ХХI, постає любов. Під час розслідування загадок минулого герої роману знімають історичні завіси, за якими століттями ховалися політичні технології, направлені на стримування національної самосвідомості українців. Детектив розкриває перед читачами таємниці давньої та сучасної української історії.

    ТОП-3 детективи з історичним підґрунтям від Бібліотеки на Шевченка

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити