• UA
  • RU
  • ТОП-3 книги про людей мистецтва від Бібліотеки на Шевченка

    17 Лютого, 2024

    Книги про людей мистецтва пропонують читачам унікальну можливість розгорнути уяву і поглибити розуміння внутрішнього світу великих мистецьких особистостей.

    Ці книги розповідають про життя та творчість геніїв, відтворюючи їхні історії та відкриваючи нові перспективи розуміння мистецької спадщини. Бібліотека на Шевченка пропонує топ-3 книги про постатей в мистецтві.

    «Дієго і Фріда», Жан-Марі Гюстав Ле Клезіо

    Діего Рівера і Фріда Кало… Він – великий і геніальний. Вона – тендітна індіанська жриця кохання. Вони любили одне одного настільки, що не могли жити разом. Коли вони познайомилися вперше, він уже був відомим художником, а вона – юним дівчам. А потім були роки революцій і подорожей, болючий і болісний зв’язок двох людей, де переплелися взаємозалежність, жах самотності і бажання заподіяти страждання, мистецтво, секс і зрада, магія і жахи Мексики першої половини ХХ століття…

    «Ван Гог. Іскріння», Фредерік Пажак

    У  життєписі Вінсента Ван Гога автор переповідає самотній шлях видатного художника – з рідної Голландії до французького містечка Овер-сюр-Уаз. Ця писана і мальована біографія наголошує на маловідомих та хибно витлумачених епізодах з життя Ван Гога.

    «Коко Шанель», Анрі Гідель

    Один із найбільш відомих арт-критиків Франції – про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації. Втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий…

    ТОП-3 книги про людей мистецтва від Бібліотеки на Шевченка

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити