Готуємо хіт сезону – густий малиновий джем без кісточок
В Україні стартував сезон малини. Ця запашна і корисна солодко-кисла ягода смакує як у свіжому вигляді, так і в заготовках на зиму. Особливо смачне виходить варення або джем.
Справжнім хітом сезону став рецепт малинового джему без кісточок. Він виглядає просто неперевершено, оскільки зберігає смак і колір свіжої малини. Як його приготувати, розповімо далі.
Інгредієнти:
- малина – 1 кг,
- цукор – 1 кг,
- лимонна кислота – 1 г.
Спосіб приготування:
Ягоди малини необхідно ретельно перебрати та промити у проточній воді. Потім висипаємо їх у глибоку ємність та подрібнюємо за допомогою блендера до отримання однорідної маси.
Готуємо іншу ємність, встановлюємо на неї сито. Малинове пюре переливаємо через сито, щоб позбутися кісточок. До речі, з них можна приготувати смачний компот.
Отриману таким чином масу переливаємо в каструлю, туди ж додаємо цукор.
Перемішуємо чистою дерев’яною ложкою або лопаткою та ставимо на плиту. Робимо середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, чекаємо, поки зверху почне утворюватися пінка – її необхідно зняти.
Проварюємо малинову масу 7-10 хвилин на мінімальному вогні, потім додаємо щіпку лимонної кислоти, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. При цьому не забуваємо чітко дотримуватися всіх правил аби зберегти цінні закрутки.
Підготовка тари
Банки слід промити у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх в духовці або на пару.
А якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити і у мікрохвильовій печі:
- наливаємо в кожну трохи води;
- вмикаємо найбільшу потужність;
- чекаємо приблизно 3-5 хвилин.
Кришки кип’ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Останній штрих
Розливаємо гарячий джем у стерильні банки, закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання. Потім заготовку варто перемістити у темне прохолодне місце.
А вже взимку зможемо відкрити баночку ароматного малинового джему і насолодитися вишуканим смаком. Також його можна використати для випічки або ж подавати до млинців, сирників чи панкейків.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram