Готуємо хіт сезону – густий малиновий джем без кісточок

12 Липня, 2023 |

В Україні стартував сезон малини. Ця запашна і корисна солодко-кисла ягода смакує як у свіжому вигляді, так і в заготовках на зиму. Особливо смачне виходить варення або джем.

Справжнім хітом сезону став рецепт малинового джему без кісточок. Він виглядає просто неперевершено, оскільки зберігає смак і колір свіжої малини. Як його приготувати, розповімо далі.

Інгредієнти:

  • малина – 1 кг,
  • цукор – 1 кг,
  • лимонна кислота – 1 г.

Спосіб приготування:

Ягоди малини необхідно ретельно перебрати та промити у проточній воді. Потім висипаємо їх у глибоку ємність та подрібнюємо за допомогою блендера до отримання однорідної маси.

Готуємо іншу ємність, встановлюємо на неї сито. Малинове пюре переливаємо через сито, щоб позбутися кісточок. До речі, з них можна приготувати смачний компот.

Отриману таким чином масу переливаємо в каструлю, туди ж додаємо цукор.

Перемішуємо чистою дерев’яною ложкою або лопаткою та ставимо на плиту. Робимо середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, чекаємо, поки зверху почне утворюватися пінка – її необхідно зняти.

Проварюємо малинову масу 7-10 хвилин на мінімальному вогні, потім додаємо щіпку лимонної кислоти, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. При цьому не забуваємо чітко дотримуватися всіх правил аби зберегти цінні закрутки.

Підготовка тари

Банки слід промити у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх в духовці або на пару.

А якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити і у мікрохвильовій печі:

  • наливаємо в кожну трохи води;
  • вмикаємо найбільшу потужність;
  • чекаємо приблизно 3-5 хвилин.

Кришки кип’ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Останній штрих

Розливаємо гарячий джем у стерильні банки, закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання. Потім заготовку варто перемістити у темне прохолодне місце.

А вже взимку зможемо відкрити баночку ароматного малинового джему і насолодитися вишуканим смаком. Також його можна використати для випічки або ж подавати до млинців, сирників чи панкейків.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Якою буде погода у Кам’янському 16 вересня

Понеділок 16 вересня буде ясним, лише ввечорі небо затягнеться хмарами. Опади не прогнозуються. Температура повітря...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

День надання екстреної медичної допомоги: важливість і виклики під час війни в Україні

День екстреної медичної допомоги відзначається в Україні з метою підвищення обізнаності про критичну роль медичних...