• UA
  • RU
  • Готуємо хіт сезону – густий малиновий джем без кісточок

    В Україні стартував сезон малини. Ця запашна і корисна солодко-кисла ягода смакує як у свіжому вигляді, так і в заготовках на зиму. Особливо смачне виходить варення або джем.

    Справжнім хітом сезону став рецепт малинового джему без кісточок. Він виглядає просто неперевершено, оскільки зберігає смак і колір свіжої малини. Як його приготувати, розповімо далі.

    Інгредієнти:

    • малина – 1 кг,
    • цукор – 1 кг,
    • лимонна кислота – 1 г.

    Спосіб приготування:

    Ягоди малини необхідно ретельно перебрати та промити у проточній воді. Потім висипаємо їх у глибоку ємність та подрібнюємо за допомогою блендера до отримання однорідної маси.

    Готуємо іншу ємність, встановлюємо на неї сито. Малинове пюре переливаємо через сито, щоб позбутися кісточок. До речі, з них можна приготувати смачний компот.

    Отриману таким чином масу переливаємо в каструлю, туди ж додаємо цукор.

    Перемішуємо чистою дерев’яною ложкою або лопаткою та ставимо на плиту. Робимо середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, чекаємо, поки зверху почне утворюватися пінка – її необхідно зняти.

    Проварюємо малинову масу 7-10 хвилин на мінімальному вогні, потім додаємо щіпку лимонної кислоти, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.

    Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. При цьому не забуваємо чітко дотримуватися всіх правил аби зберегти цінні закрутки.

    Підготовка тари

    Банки слід промити у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх в духовці або на пару.

    А якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити і у мікрохвильовій печі:

    • наливаємо в кожну трохи води;
    • вмикаємо найбільшу потужність;
    • чекаємо приблизно 3-5 хвилин.

    Кришки кип’ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

    Останній штрих

    Розливаємо гарячий джем у стерильні банки, закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання. Потім заготовку варто перемістити у темне прохолодне місце.

    А вже взимку зможемо відкрити баночку ароматного малинового джему і насолодитися вишуканим смаком. Також його можна використати для випічки або ж подавати до млинців, сирників чи панкейків.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити