Ніжно та оригінально: салат с персиками та моцарелою
У салаті ідеально поєднується солодкість персиків, витриманий і насичений смак в’яленої шинки, а також ніжність сиру моцарелла. До речі, якщо знайти в’ялену шинку вам не вдалося, то, як варіант, можна замінити її на тонко нарізані скибочки звичайного балика.
Складові:
- 3 ст.л. оливкової олії;
- 1 ст.л. бальзамічного оцту;
- 1 ч.л. меду;
- 2 гілочки базиліку;
- сіль за смаком;
- 4 жмені салату або суміші салатного листя;
- 2 персика;
- 70 г в’яленої шинки або балика;
- 100 г сиру моцарела;
- 2 ст.л. мигдалю (мигдальні пелюстки або цілі горіхи).
Приготування:
Приготуйте заправку. У мисочці або в маленькій банці змішайте олію, бальзамічний оцет (через брак оцту можна замінити на яблучний або винний, смак вийде трохи іншим, але так само смачним), рідкий мед (якщо персики дуже солодкі, то мед можна не використовувати, а замість нього можна взяти 0,5 ч. л. гірчиці для легкої гостроти), рубане листя базиліка та сіль.
Пелюстки мигдалю (або жменю цільних горіхів, заздалегідь подрібнених ножем) висипте на суху поверхню сковорідки й обсмажити до набуття ніжного золотистого кольору. Щойно горішки досягли потрібного ступеня готовності, перекласти їх на тарілку і дайте охолонути.
Зберіть салат. Для цього можна використовувати одне велике блюдо або зібрати салат порційно. Залежно від розміру апетиту із зазначених продуктів виходить 2 вгодовані порції або 3 порції середнього розміру.
Викладіть на тарілку листя салату, яке попередньо слід промити й обсушити. Зверху полийте його заправкою.
Персики наріжте скибочками невеликої товщини і хаотично викладіть їх поверх салатного листя. До них же додайте моцарелу, яку, залежно від розміру, можна розділити руками на невеликі порції або ж викласти цілими кульками.
В’ялену шинку порвіть руками (за бажанням, можна залишити цілою) і додати до вже викладених інгредієнтів.
Раніше ми писали:
Вітання із Сакартвело: салат із баклажанів по-грузинськи
Літо – час насолоджуватися свіжими стравами: як зробити ароматну заправку для салатів
Літня свіжість і легкість: салат з кабачками та моцарелою