Померти від бананів: коли улюблений фрукт стає небезпечним
Ніжні та солодкі банани є улюбленими фруктами багатьох людей. Однак, корисними їх назвати не можна, а при переїданні можуть виникнути неприємні наслідки. Ми розібралися, чому не можна їсти банани щодня і для кого фрукти можуть бути шкідливими. Про те, що шкідливі банани, попередили на сайті The Health Site.
- Висока калорійність
- Бідний поживний склад
- Небезпека запору
- Проблеми із травленням
- Сонливість
- Шкідливість для зубів
- Надлишок калію
Висока калорійність
Банан – один із найбільш калорійних фруктів. Одна штука містить приблизно 100 кілокалорій. Людям, які хочуть скинути зайву вагу, захоплюватися цими тропічними ласощами не варто. Висока калорійність є причиною, чому не можна їсти банани ввечері, – організм не встигне "спалити" з’їдене до сну.
Бідний поживний склад
При високій калорійності банани мають дуже бідний поживний склад. Вони не повністю позбавлені вітамінів, але насичених жирних кислот та корисних практично не містять. Вживаючи банани, ви отримуєте багато калорій та мало користі.
Небезпека запору
Через високий вміст крохмалю фрукти можуть викликати запори та метеоризм. Особливо небезпечні у цьому плані недозрілі плоди.
Проблеми із травленням
Занадто часто вживання бананів негативно впливає на травлення. М’якуш цих фруктів у великій кількості викликає спазми в животі, здуття, відчуття тяжкості в шлунку.
2-3 плоди – ось скільки бананів можна їсти на день без шкоди здоров’ю. А тим, хто худне, можна не більше одного фрукту.
Сонливість
Банани містять триптофан – амінокислоту, яка є дуже корисною та важливою для організму в цілому, але може посилювати почуття сонливості. Тому на роботу брати цей фрукт для перекушування не варто.
Шкідливість для зубів
До тих, кому не можна їсти банани надто часто, належать люди з уразливими зубами. Цей фрукт містить багато цукрів, які можуть зашкодити зубній емалі.
Надлишок калію
Американська асоціація здоров’я серця пояснила, у чому шкода бананів для людей із захворюваннями серцево-судинної системи. Загальновідомо, що у цих фруктах дуже багато калію. Проте надлишок калію небезпечний прийому ліків від високого кров’яного тиску і серцевої недостатності.