Обираємо правильні огірки для консервації: на яку ознаку звертати увагу
Як відомо, огірки різних сортів мають свої унікальні якості. Тому одні найкраще підходять для салатів, інші ж – для консервації.
Але не кожен знає, як відрізнити одні від інших. Ось іноді господарки й отримують неприємні сюрпризи, коли відкривають взимку баночку, а огірки виявляються м’якими. В результаті – зіпсований настрій і питання без відповіді: ніби все кожного року робиться за однією рецептурою, а огірки іноді виходять хрусткими та смачними, а іноді розповзаються. Чому?
Варто пам’ятати, що огірки мають різний термін дозрівання та мету вирощування. Деякі прийнято вживати у свіжому вигляді, тому найкраще вони смакують лише щойно зірваними з грядки.
Інші, навпаки, найкраще підійдуть для тривалого зберігання у маринаді. Плоди, які краще помістити у банки та залишити на зиму, зазвичай мають невелику довжину. Вони також відрізняються тонкою шкіркою, на якій розташовані великі пухирці.
Ось саме по кольору огіркових пухирців і визначають, для чого ті чи інші сорти підійдуть найкраще.
Всі огірки можна розділити на два види: білошипі та чорношипі.
Огірки з білими шипами не підходять для консервування, оскільки через їхню товсту і грубу шкірку важко проходить сольовий розчин. В результаті такі огірки перетворюються на м’яку несмачну масу, якщо їх залити маринадом.
А ось чорношипі – це саме те, що нам потрібно аби зробити заготовки на зиму і радувати свою родину хрумкими консервованими огірочками.
Читайте також: Час консервувати: обираємо правильні кришки
5 помилок, які призводять до псування закруток
Варити нічого не треба: найпростіший рецепт смачного овочевого салату на зиму
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram