Смакота та й годі: кабачкові човники з апетитною начинкою

У цій страві дуже проста, але неймовірно апетитна начинка. Томатний соус чудово підкреслює смак м’яса, а разом вони ідеально доповнюють овочі.

Складові:

  • 4-5 кабачків;
  • 2 цибулини;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3 ст. ложки олії;
  • 500-600 г яловичого фаршу;
  • 200-250 мл маринари або іншого томатного соусу;
  • Італійські трави
  • 1 ч. ложка італійських трав;
  • сіль та перець чорний мелений за смаком;
  • 80-100 г сиру.

Приготування:

Кабачки розріжте вздовж на половинки. Ложкою видаліть м’якоть, щоб вийшли човники.

Цибулю наріжте невеликими шматочками. Часник пропустіть через прес.

У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. За кілька хвилин обсмажте цибулю до легкої рум’яності. Додайте часник і готуйте ще 20-30 секунд.

Викладіть у ту саму сковороду фарш. Обсмажуйте все разом ще 3-5 хвилин. Додайте томатний соус, італійські трави, сіль і перець. Тушкуйте 8-10 хвилин. На цьому кроці можна додати подрібнену м’якоть, яку ви видалили з кабачків.

Викладіть човники на застелене пергаментом деко. Заповніть м’ясною начинкою і посипте тертим сиром.

Якщо кабачки завалюються, трохи підріжте їх з боку дна. Запікайте човники з кабачків приблизно 20-25 хвилин за температури 180°С.

Смачного!

Смакота та й годі: кабачкові човники з апетитною начинкою / Фото: з мережі

Раніше ми писали:

Простий рецепт літнього частування: апетитний рулет із кабачків

Літня свіжість і легкість: салат з кабачками та моцарелою

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити