Смакота та й годі: кабачкові човники з апетитною начинкою
У цій страві дуже проста, але неймовірно апетитна начинка. Томатний соус чудово підкреслює смак м’яса, а разом вони ідеально доповнюють овочі.
Складові:
- 4-5 кабачків;
- 2 цибулини;
- 2-3 зубчики часнику;
- 3 ст. ложки олії;
- 500-600 г яловичого фаршу;
- 200-250 мл маринари або іншого томатного соусу;
- Італійські трави
- 1 ч. ложка італійських трав;
- сіль та перець чорний мелений за смаком;
- 80-100 г сиру.
Приготування:
Кабачки розріжте вздовж на половинки. Ложкою видаліть м’якоть, щоб вийшли човники.
Цибулю наріжте невеликими шматочками. Часник пропустіть через прес.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. За кілька хвилин обсмажте цибулю до легкої рум’яності. Додайте часник і готуйте ще 20-30 секунд.
Викладіть у ту саму сковороду фарш. Обсмажуйте все разом ще 3-5 хвилин. Додайте томатний соус, італійські трави, сіль і перець. Тушкуйте 8-10 хвилин. На цьому кроці можна додати подрібнену м’якоть, яку ви видалили з кабачків.
Викладіть човники на застелене пергаментом деко. Заповніть м’ясною начинкою і посипте тертим сиром.
Якщо кабачки завалюються, трохи підріжте їх з боку дна. Запікайте човники з кабачків приблизно 20-25 хвилин за температури 180°С.
Смачного!
Раніше ми писали:
Простий рецепт літнього частування: апетитний рулет із кабачків
Літня свіжість і легкість: салат з кабачками та моцарелою