Готуємо ткемалі зі слив на зиму

31 Серпня, 2024 |

Цьогоріч врожай слив радує садоводів. Та з цієї корисної ягоди можна приготувати не тільки десерти, але соуси, які чудово підходять до м’ясних страв. Зі слив легко зробити яскравий сакартвельський соус ткемалі із виразною кислинкою в смаку.

Складові:

  • 2 кг слив;
  • 1 гострий перець;
  • 150-200 мл води;
  • 5-7 зубчиків часнику;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка хмелі-сунелі;
  • ½ ч. ложки уцхо-сунелі.

Приготування:

Зі слив видаліть кісточки, з гострого перцю – насіння. Вказана вага слив без кісточок.

Складіть сливи в каструлю і додайте воду. Тушкуйте на невеликому вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. За цей час сливи мають стати дуже м’якими.

Подрібніть занурювальним блендером або протріть через сито.

Перець і часник збийте в блендері. Додайте до слив разом із сіллю, цукром, хмелі-сунелі та уцхо-сунелі.

Доведіть соус до кипіння і варіть на помірному вогні приблизно 20 хвилин. Час від часу помішуйте.

Спробуйте соус і додайте ще трохи цукру, якщо сливи дуже кислі.

Розлийте соус по стерилізованих банках і закатайте кришками. Переверніть, укутайте й остудіть. Зберігайте в прохолоді.

У вас вийде приблизно 1 літр соусу і трохи залишиться на пробу.

Раніше ми писали:

Чим корисні сливи та як правильно їх їсти

Готуємось до зими завчасно: рецепт варення зі слив із корицею

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди

У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...

У Кам’янському тимчасово не діятиме трамвайний маршрут №3 (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 11 вересня, у зв’язку з плановими ремонтними роботами служби колії комунального підприємства "Транспорт", із...

Якою буде погода у Кам’янському 12 вересня

Четвер 12 вересня буде хмарним, лише іноді сонце буде з’ялвятись з-за хмар. Опади не прогнозуються....

Ніжний французький ланч: готуємо курячий фрікасе

Справжній французький делікатес – куряче фрікасе у соку з цитрусових, із кардамоном та фенхелем. Приготуємо?...

Якою буде погода у Кам’янському 16 вересня

Понеділок 16 вересня буде ясним, лише ввечорі небо затягнеться хмарами. Опади не прогнозуються. Температура повітря...