Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою

03 Вересня, 2024 |

Якщо набридло фарширувати перці звичайним класичним набором: м’ясо і рис, то пропонуємо вам цікаву альтернативу. Начинка з морквою, цибулею, помідорами та томатною пастою дуже соковита й ароматна, а булгур придасть страві витончений смак. А родзинкою даної страви стане наявність солонуватої бринзи. Тому страва буде просто чудовою.

Складові:

  • 200 г булгуру;
  • 400-700 мл води;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 помідорів;
  • 1 морквина;
  • 1-2 ст. ложки олії;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 6-7 штук болгарських перців.
  • 100 г бринзи.

Приготування:

Булгур залийте 250 мл окропу і залиште на 15 хвилин.

Цибулю та очищені помідори наріжте невеликими шматочками. Моркву натріть на дрібній або середній тертці.

Щоб легко очистити помідори від шкірок, на кілька секунд опустіть їх в окріп.

За 5-7 хвилин обсмажте цибулю з морквою на сковороді з олією. Додайте помідори та готуйте ще 5 хвилин.

Змішайте обсмажені овочі з булгуром і ложкою томатної пасти. Приправте сіллю та спеціями.

Якщо після замочування в булгурі залишилася вода, злийте її.

У перців зріжте верхівки, видаліть насіння і внутрішні перегородки.

Нафаршируйте перці сумішшю з булгура та овочів. Поставте у форму для запікання та прикрийте верхівками.

Влийте у форму воду, що залишилася, змішану з томатною пастою і спеціями.

Запікайте приблизно 40 хвилин за температури 180-200 °С.

За 10 хвилин до приготування страви, посипте перці натертою бринзою.

Смачного!

Раніше ми писали: Готуємо ткемалі зі слив на зиму

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити