Повидло з яблук та кориці до вечірнього чаювання
Тонкий аромат прянощів і солодкість фруктів додадуть до вечірнього чаю нових смаків. Приготуємо?
Інгредієнти:
- очищені яблука- 2 кг;
- вода- 200 мл;
- цукор- 1500 г;
- кориця- 2 ч. л.
Покроковий рецепт
- Яблука очистіть від шкірки та серцевини. Наріжте на шматочки.
- Залийте яблука водою та доведіть до кипіння. Залиште під кришкою.
- Іноді помішуючи, варіть на помірному вогні до м’якості 15-20 хвилин.
- Подрібніть яблука у пюре та пропустіть через сито.
- Змішайте з цукром.
- Часто помішуючи, доведіть до кипіння ще раз та варіть на помірному вогні 40–45 хвилин.
- За 10 хвилин до кінця додайте корицю.
- Розкладіть по стерилізованих банках та закатайте.
Порада: чим довше варити повидло, тим густішим воно вийде.
Смачного!