• UA
  • RU
  • Тепер готуватимете тільки так: секрети соковитих домашніх котлет

    Котлети відразу спадають на думку, як тільки вимовляєш заповітне: домашня їжа. Але не завжди виходить приготувати соковиті та м’які котлети. Тому настав час відкрити всі покрокові секрети приготування домашніх котлет.

    Вибір м’яса

    М’ясо – основа будь-яких котлет, крім, звичайно, овочевих. Отже, від правильності його вибору безпосередньо залежить те, чи буде страва ніжною та соковитою. І йдеться не лише про якісну сировину, а й про вид м’ясної продукції, яка використовується для котлетного фаршу. Для котлет найкраще брати філейну або лопаткову частину, але ніяк не задній окіст. Відмінним рішенням буде змішування кількох видів м’яса, наприклад, яловичини та свинини, індичати та курятини.

    Добавки

    Фарш для котлет, звичайно, в основному складається з м’яса. Але саме добавки зроблять котлети більш соковитими.

    Цибулю найкраще натерти на дрібній тертці, у крайньому випадку його можна дрібно-дрібно нарізати. Причому скупитися на цибулю явно не варто: чим більше, тим краще, звичайно, в розумних межах. Обов’язково обсмажте цибулю на вершковому маслі і додайте до фаршу. це додасть котлетам м’якість та приємний аромат.

    Фарш із цибулею
    Фарш із цибулею/фото pixabay

    Також у фарш кладуть замочений у воді хліб або манку. Саме останній варіант зробить котлети ніжнішими і м’якшими, а заразом і соковитішими.

    Є один непоганий прийом для надання котлетам соковитості – додати у фарш трохи дрібно колотого льоду або просто дуже холодної води – тоді при жарінні випаровуватиметься саме вода, а не м’ясний сік. Головне – не перестаратися із кількістю води, інакше котлети можуть розвалитися. Також можна додати мінеральну воду, яка не тільки дозволяє допомогти зберегти вологу, але і зробити фарш ніжнішим завдяки вуглекислому газу.Крім того, мінеральна вода допоможе розкрити смак спецій, а значить готова страва буде мати насичений смак.

    А ось молоко – не найкраща складова котлетної суміші, оскільки більшість видів м’яса така добавка робить жорсткішим.

    Процес перемішування

    Не тільки тісто потрібно ретельно та довго вимішувати. Чим довше ви будете перемішувати котлетний фарш, тим більше повітряними, а значить, і соковитими стануть котлетки.

    Формування котлет

    Один гарний прийом для надання котлетам соковитості – придавити в центрі зліплену котлету пальцем, ніби збираючись у неї щось вкласти, і, загорнувши, з’єднати краї – усередині утворюється порожнина, в якій накопичуватиметься сік, що виділяється під час смаження. Потім змастити поверхню котлет розбовтаним жовтком і обваляти в панірувальних сухарях.

    Смаження

    Не слід чекати, поки на одній стороні котлети утворюється тверда, коричнева кірка. Перевертати сформовані з м’ясного фаршу котлети потрібно кожні 3-4 хвилини. Таким чином, за час приготування доведеться перекласти котлети з одного боку на інший раз 6-8. Тут діє закономірність: що частіше, краще. Готуються котлети на невеликому вогні, бажано під закритою кришкою. Ідеально, якщо у вас є мембранна кришка, через яку виходитиме пара.

    Смажені котлети
    Смажені котлети/Фото: Depositphotos

    А тепер смакуємо та насолоджуємось. Смачного!

    Також до котлет пропонуємо ТОП рецептів салатів з пекінської капусти на всі смаки та випадки життя.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити