• UA
  • RU
  • Ідеальне доповнення до борщу: пиріжки зі щавлем і фетою

    Щавель, мабуть, головна перша зелень весни. Так, одразу виникає картинка: зелений борщ зі щавлем та зеленою цибулькою. Але є ще один рецепт, у якому звичний нам кислий щавель розкривається зовсім по-іншому. Ці пиріжечки прийдуться до смаку і як додаток до борщу, і до чаю ця ароматна випічка також згодиться.

    Складові:

    • 400 мл води;
    • 8 г швидкодіючих дріжджів;
    • 1 ст. ложка цукру;
    • 2 ст. ложки олії;
    • 1 ч. ложка солі;
    • 600 г + для посипання борошна;
    • 400 г свіжого щавелю;
    • 200 г фети;
    • 1 яйце;
    • кунжут – для присипки.

    Приготування:

    З’єднайте воду, дріжджі, цукор і олію. Додайте сіль і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.

    Накрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

    Порубайте щавель, попередньо видаливши жорсткі стебла. Змішайте з фетою.

    Розігрійте духовку до 180 °C. Деко застеліть пергаментом.

    Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на однакові кульки.

    Розкачайте кожен шматочок у коржик. У центр викладіть порцію начинки. Ретельно защипніть.

    Перенесіть заготовки на деко. Змастіть збитим яйцем. Випікайте близько 25 хвилин до рум’яності.

    За бажанням посипте кунжутом.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити