Ідеальне доповнення до борщу: пиріжки зі щавлем і фетою
Щавель, мабуть, головна перша зелень весни. Так, одразу виникає картинка: зелений борщ зі щавлем та зеленою цибулькою. Але є ще один рецепт, у якому звичний нам кислий щавель розкривається зовсім по-іншому. Ці пиріжечки прийдуться до смаку і як додаток до борщу, і до чаю ця ароматна випічка також згодиться.
Складові:
- 400 мл води;
- 8 г швидкодіючих дріжджів;
- 1 ст. ложка цукру;
- 2 ст. ложки олії;
- 1 ч. ложка солі;
- 600 г + для посипання борошна;
- 400 г свіжого щавелю;
- 200 г фети;
- 1 яйце;
- кунжут – для присипки.
Приготування:
З’єднайте воду, дріжджі, цукор і олію. Додайте сіль і поступово всипте борошно. Замісіть м’яке тісто.
Накрийте миску з тістом і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Порубайте щавель, попередньо видаливши жорсткі стебла. Змішайте з фетою.
Розігрійте духовку до 180 °C. Деко застеліть пергаментом.
Присипте стіл борошном. Розділіть тісто на однакові кульки.
Розкачайте кожен шматочок у коржик. У центр викладіть порцію начинки. Ретельно защипніть.
Перенесіть заготовки на деко. Змастіть збитим яйцем. Випікайте близько 25 хвилин до рум’яності.
За бажанням посипте кунжутом.
Смачного!
Раніше ми писали: Один із символів української весни – зелений борщ: рецепт, перевірений роками