• UA
  • RU
  • Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба

    М’ясний хліб – це унікальне блюдо, яке запікається у вигляді формової цеглинки. Має обсмажену скоринку і неймовірно поживний. Такий хліб дуже популярний у вуличній їжі Німеччини та Австрії. Родзинки цій цікавій страві додає солодкуватий соус на основі кетчупу.

    Складові:

    • 1 цибулина;
    • 3 зубчики часнику;
    • 900 г яловичого фаршу;
    • 50 г панірувальних сухарів;
    • 2-3 яйця;
    • 3 ст. ложки кетчупу;
    • 80 мл молока;
    • 1½ ч. ложки солі;
    • ¼ ч. ложки чорного меленого перцю;
    • 1½ ч. ложки італійських трав
    • ½ ч. ложки копченої паприки.

    Інгредієнти для соусу:

    • 180 г кетчупу;
    • 1½ ч. ложки білого винного оцету;
    • 2 ст. ложки коричневого цукру;
    • 1 ч. ложка сушеного молотого часнику;
    • ¼ ч. ложки солі;
    • ¼ ч. ложки чорного меленого перцю.
    Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба / Фото: hlphoto / Shutterstock

    Приготування:

    Цибулю наріжте дрібними шматочками. Часник пропустіть через прес.

    Змішайте фарш із цибулею, часником, сухарями, яйцями, кетчупом, молоком, сіллю, перцем, італійськими травами та паприкою.

    Форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть у неї фарш.

    Для м’ясного хліба відмінно підійде форма розміром 22 × 12 см.

    Запікайте м’ясний хліб 40 хвилин за температури 180 °С.

    Змішайте кетчуп з оцтом, цукром, часником, сіллю і перцем.

    Нанесіть соус на м’ясний хліб і готуйте ще 15-20 хвилин. Перед подачею залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.

    Смачного!

    Раніше ми писали:

    До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки

    Не тільки м’ясо: що приготувати на природі, крім шашликів

    Закарпатський гуляш угорського походження: як приготувати традиційний бограч в домашніх умовах

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити