Оцінять любителі м’яса: рецепт ситного яловичого хліба
М’ясний хліб – це унікальне блюдо, яке запікається у вигляді формової цеглинки. Має обсмажену скоринку і неймовірно поживний. Такий хліб дуже популярний у вуличній їжі Німеччини та Австрії. Родзинки цій цікавій страві додає солодкуватий соус на основі кетчупу.
Складові:
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 900 г яловичого фаршу;
- 50 г панірувальних сухарів;
- 2-3 яйця;
- 3 ст. ложки кетчупу;
- 80 мл молока;
- 1½ ч. ложки солі;
- ¼ ч. ложки чорного меленого перцю;
- 1½ ч. ложки італійських трав
- ½ ч. ложки копченої паприки.
Інгредієнти для соусу:
- 180 г кетчупу;
- 1½ ч. ложки білого винного оцету;
- 2 ст. ложки коричневого цукру;
- 1 ч. ложка сушеного молотого часнику;
- ¼ ч. ложки солі;
- ¼ ч. ложки чорного меленого перцю.
Приготування:
Цибулю наріжте дрібними шматочками. Часник пропустіть через прес.
Змішайте фарш із цибулею, часником, сухарями, яйцями, кетчупом, молоком, сіллю, перцем, італійськими травами та паприкою.
Форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть у неї фарш.
Для м’ясного хліба відмінно підійде форма розміром 22 × 12 см.
Запікайте м’ясний хліб 40 хвилин за температури 180 °С.
Змішайте кетчуп з оцтом, цукром, часником, сіллю і перцем.
Нанесіть соус на м’ясний хліб і готуйте ще 15-20 хвилин. Перед подачею залиште на 10 хвилин за кімнатної температури.
Смачного!
Раніше ми писали:
До м’яса, сиру та десертів: універсальний соус з порічки
Не тільки м’ясо: що приготувати на природі, крім шашликів
Закарпатський гуляш угорського походження: як приготувати традиційний бограч в домашніх умовах