• UA
  • RU
  • Година зранку – смачний і легкий бостонський пиріг до сніданку!

    Бостонський пиріг вже майже 200 років завдячує своє існування невідомому французькому кондитеру. Хоча ім’я майстра не збереглося, відомо що той працював  у легендарному готелі Бостона — "Будинку Паркерів". Сьогодні ділимось рецептом неймовірного бісквіту з ніжним вершковим кремом.

    Фото: з мережі.
    Фото: з мережі.

    Інгредієнти

    Для бісквіту:

    • 100 г – борошно;
    • 0,5 ч.л. – розпушувач;
    • 110 г – цукор;
    • 4 шт – яйця курячі;
    • 50 мл – олія;
    • 50 мл – молоко;
    • 50 г – масло вершкове;

    Для крему:

    • 320 мл – молоко;
    • 4 шт – жовтки курячі;
    • 60 г – цукор;
    • 60 г – згущене молоко;
    • 30 г – крохмаль кукурудзяний;
    • 120 г – масло вершкове (82%);
    • 10 г -цукор ванільний;
    • 3 г – сіль;

    Для глазурі:

    • 100 мл – вершки (33%);
    • 100 г – чорний шоколад (70-75%).

    Готуємо основу – бісквіт

    Яйця з цукром збиваємо до білої маси. Окремо перемішуємо молоко разом з олією, а борошно з розпушувачем.

    Тепер до білкової маси додаємо молоко, за ним просіяне борошно – це все обережно перемішуємо лопаткою.

    Готове тісто ставимо у духову шафу на 25 хвилин при 180 °С.

    Наступний крок – крем

    Відокремлюємо жовтки, до них додаємо молоко. Крохмаль поєднуємо із цукром. Висипаємо до молока із жовтками, додати згущене молоко і перемішати вінчиком до однорідності.

    Ставимо на середній вогонь і варимо декілька хвилин до загущення. Знімаємо з вогню, додаємо нарізане вершкове масло – знов перемішати до однорідності. Кінцевим етапом додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Накриваємо плівкою і даємо охолонути заварному крему.

    Збираємо пиріг і робимо глазур

    Охолоджений бісквіт змащуємо зверху кремом.

    Для глазурі прогріваємо трішки вершки, додаємо подрібнений шоколад і до повного розчинення. Прикрашаємо шоколадною глазур’ю і за декілька хвилин можна подавати.

    Фото: з мережі.
    Фото: з мережі.

    Смачного!

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити