Година зранку – смачний і легкий бостонський пиріг до сніданку!
Бостонський пиріг вже майже 200 років завдячує своє існування невідомому французькому кондитеру. Хоча ім’я майстра не збереглося, відомо що той працював у легендарному готелі Бостона — "Будинку Паркерів". Сьогодні ділимось рецептом неймовірного бісквіту з ніжним вершковим кремом.
Інгредієнти
Для бісквіту:
- 100 г – борошно;
- 0,5 ч.л. – розпушувач;
- 110 г – цукор;
- 4 шт – яйця курячі;
- 50 мл – олія;
- 50 мл – молоко;
- 50 г – масло вершкове;
Для крему:
- 320 мл – молоко;
- 4 шт – жовтки курячі;
- 60 г – цукор;
- 60 г – згущене молоко;
- 30 г – крохмаль кукурудзяний;
- 120 г – масло вершкове (82%);
- 10 г -цукор ванільний;
- 3 г – сіль;
Для глазурі:
- 100 мл – вершки (33%);
- 100 г – чорний шоколад (70-75%).
Готуємо основу – бісквіт
Яйця з цукром збиваємо до білої маси. Окремо перемішуємо молоко разом з олією, а борошно з розпушувачем.
Тепер до білкової маси додаємо молоко, за ним просіяне борошно – це все обережно перемішуємо лопаткою.
Готове тісто ставимо у духову шафу на 25 хвилин при 180 °С.
Наступний крок – крем
Відокремлюємо жовтки, до них додаємо молоко. Крохмаль поєднуємо із цукром. Висипаємо до молока із жовтками, додати згущене молоко і перемішати вінчиком до однорідності.
Ставимо на середній вогонь і варимо декілька хвилин до загущення. Знімаємо з вогню, додаємо нарізане вершкове масло – знов перемішати до однорідності. Кінцевим етапом додаємо ванільний цукор і перемішуємо. Накриваємо плівкою і даємо охолонути заварному крему.
Збираємо пиріг і робимо глазур
Охолоджений бісквіт змащуємо зверху кремом.
Для глазурі прогріваємо трішки вершки, додаємо подрібнений шоколад і до повного розчинення. Прикрашаємо шоколадною глазур’ю і за декілька хвилин можна подавати.
Смачного!