Смак літа восени: італійський десерт сабайон з ягодами

10 Вересня, 2024 |

Чули колись про "сабайон"? Це відомий італійський десерт, який зазвичай подається з різними ягодами. Його історія настільки давня, що він з’являється в інших кульурах в інтерпретації соусів чи повноцінної закуски. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • 4 шт – яйця курячі;
  • 0,5 ст.л. – цукру;
  • 1 г – вино біле солодке;
  • 200 г – полуниці чи малини.

Покроковий рецепт

  1. Білки відокремити від жовтків, останні збити разом з цукром до утворення білої піни.
  2. Поступово до збитих яєць додайте вино.
  3. На водяній бані нагріваємо миску з яйцями, тримаємо так до 7 хвилин – маса повинна збільшитись в декілька разів і нагадувати заварний крем.
  4. Залиште сабайон охолоджуватись, паралельно помішуючи.
  5. Відправте в холодильник на 40 хвилин.
  6. Для подачі можна прикрасити ягодами.

Смачного!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити