Рецепти
Цікавий сніданок для школяра: зелені панкейки зі шпинатом
З понеділка починається шкільний сезон, а діти потребуватимуть здорового та смачного сніданку перед довгим навчальним днем. Пропонуємо вирішення цієї задачі цікавими зеленими панкейками зі шпинатом. Приготуємо? Інгредієнти: шпинат – 150 г; борошно пшеничне – 250...
31 Серпня, 2024
Готуємо ткемалі зі слив на зиму
Цьогоріч врожай слив радує садоводів. Та з цієї корисної ягоди можна приготувати не тільки десерти, але соуси, які чудово підходять до м’ясних страв. Зі слив легко зробити яскравий сакартвельський соус ткемалі із виразною кислинкою в...
31 Серпня, 2024
Літній салат з зеленими овочами та хрустким багетом (ВІДЕО)
Легкий літній салат з огірків, болгарського перцю та приправлений хрусткими шматочками багету стане ідеальним доповненням вечора з улюбленими гостями. Приготуємо? Інгредієнти: куряче філе – 2 шт; болгарський перець (середні) – 2 шт; огірок (середній) –...
30 Серпня, 2024
Французький салат з тунцем “Нісуаз”
Відомий на весь світ французький салат Нісуаз стане вашим ідеальним ланчем – він складається зі свіжих овочів, тунця, варених яєць та гірчичної заправки. Приготуємо? Інгредієнти для салату: мікс салатів – 300 г; картопля – 300...
30 Серпня, 2024
Цікава інтерпретація традиційної страви: вегетарінаський борщ
Ароматний і смачний борщ може бути і без м’яса – тому цей рецепт традиційної страви стане у нагоді для веганів та вегетаріанців. Також цікаво буде спробувати розбавити ним свій щоденний раціон. Приготуємо? Інгредієнти: 500 г...
29 Серпня, 2024
Ароматні запечені перці тушковані у сметані (ВІДЕО)
Смачний варіант для корисної вечері лише з п’яти інгредієнтів. До речі, замість перців можна додати й інші овочі, такі як і помідори. Приготуємо? Інгредієнти: 9-10 шт – середніх перців; 1 шт – цибулина; 1 шт...
28 Серпня, 2024
Солодка нота австрійської кухні: готуємо абрикосові кньодлі
Солодкі австрійські абрикосові кньодлі нагадують ліниві вареники з абрикосами за виключенням декількох нюансів – вони готуються всього лише 15 хвилин. Приготуємо? Інгредієнти для тіста (для 8 кньодлів): сир кисломолочний (20-30% жирності) – 500г; борошно –...
28 Серпня, 2024
Святкуємо день українського сала: готуємо зимовий маринад
Сало – один з українських національних продуктів, який є практично на кожному українському столі. Його люблять як і за смак, так і за корисні властивості та високий вміст вітамінів. Пропонуємо запастись замаринованим салом у банках...
27 Серпня, 2024
Відомий львівський пляцок: готуємо “Скубанець”
У цього пляцка своя особлива назва – “скубанцем” його називають через неймовірну ніжність та м’якість, тісто відстібується просто руками. Приготуємо? Інгредієнти для тіста: борошно – 400 г; масло вершкове (холодне) – 200 г; розпушувач –...
27 Серпня, 2024
Як приготувати корисний напій із кизилу
Вже почався сезон збору кизилу, плоди цієї рослини – справжнє джерело вітамінів. За вмістом вітаміну С ягоди кизилу перевершують апельсин вдвічі. Також відзначено наявність бета-каротину і нікотинової кислоти. Дуже цінною властивістю вважається низький вміст цукрів...
27 Серпня, 2024
Картопля по – сільському: ароматні спогади дитинства
Давно куштували ароматну запечену картоплю по-сільському зі свіжою зеленню та холодною сметаною? Якщо ні, то час виправити це, до того ж страва готується лише годину. Приготуємо? Інгредієнти: картопля – 1 кг; паприка солодка – 1...
26 Серпня, 2024